Star Wars: The High Republic – Light of the Jedi ilk bölümünün tamamı yayınlandı ve Star Wars canon evrende kritik bir zamanı anlatıyor. Charles Soule‘un yaklaşmakta olan romanından bu alıntı, galaksinin eskiden ne olduğuna dair eşsiz bir anlatımla IGN’den geliyor. Aynı zamanda romanın hikayesini başlatan felaket bir olay hakkında bazı ayrıntıları ortaya koymaktadır. Soule bunu “The High Republic’i sonsuza dek değiştiren an” olarak tanımlıyor.

Aşağıda pasajı okuyabilirsiniz:

Bir alarm, yüksek sesli ve ısrarlı. Köprü aydınlatması acil durum konfigürasyonuna geçti – her şeyi kırmızı renge yıkadı. Ön bağlantı noktasından, hiperuzayın kıvrımları bir şekilde göründü. Belki acil durum aydınlatmasıydı, ama… kırmızımsı bir renk vardı. Kötü görünüyordu. 

Hedda nabzının hızlandığını hissetti. Zihni düşünmeden savaş moduna geçti.

“Rapor!” diye bağırdı, alarmın kaynağını bulmak için gözleri ekranları kırbaçladı.

“Navicomp tarafından üretilen alarm, kaptan” diye yönlendiren genç bir Quermian gezgini Cadet Kalwar. “Köprüde bir şey var. Tam önümüzde. Büyük. 10 saniye içinde etkisini gösterecek.”

Öğrencinin sesi sabit kaldı ve Hedda onunla gurur duyuyordu. Muhtemelen Serj’den çok daha yaşlı değildi. 

Bu durumun imkansız olduğunu biliyordu. Bu yollar, potansiyel enkaz içermediği için seçildi, netlikleri bir metre çözünürlüğe kadar hesaplandı. Kaçırılan herhangi bir granül, vektör boyunca ayarlamalar yapan gemi navidroidleri tarafından tespit edilecek ve kaçacaktır. Kurulan yol boyunca ışık hızı çarpışmaları matematiksel saçmalıklardı.

Ayrıca, imkansız olmasına rağmen, bunun gerçekleştiğini ve Legacy Run’ın seyahat ettiği hızlarda on saniyenin hiç bir zaman olmadığını biliyordu. 

Hiperuzaya güvenemezsin, diye düşündü.

Hedda Casset komuta konsolunda iki düğmeye bastı.

”Kendinizi hazırlayın,” dedi, sesi sakindi. “Kontrolü ele alıyorum.”

Kaptan koltuğunun kol dayama yerlerinden iki pilot çubuğu fırladı ve Hedda onları kavradı, her elinde bir tane.

Kendine bir nefes alma zamanı ayırdı ve sonra uçtu.

Legacy Run bir Incom Z-24 Buzzbug, hatta yeni Republic Longbeam’lerden biri değildi. Yavaş, kademeli hızlanma ve yavaşlama için tasarlanmış motorlarla ve uzay limanları ve yörüngesel yükleme tesisleri ile birlikte yerleştirilmiş, çalışma kapasitesinin üstünde çalışan, altmış yaşında bir yük gemisiydi. Bir ay gibi manevra yaptı.

Legacy Run savaş gemisi değildi. Yakın bile değil. Ama Hedda öyle uçtu.

Romanın yayınlanması yakın zamanda Ocak 2021’e ertelendi, bu yüzden bu alıntı geçici olarak iştahımızı gidermek zorunda kalacak. IGN’deki ilk bölümün tamamına göz atın. (Yakında tamamını çevirip haberi güncelleyeceğiz.)

KaynakIGN
Önceki İçerikSöylenti: Squadrons’da The Clone Wars Karakteri Görebiliriz
Sonraki İçerikDarth Revan Kimdir ? – Legends
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.