Collider’dan Adam Chitwood, yönetmen J. J. Abrams‘a Star Wars devam üçlemesinin en başından beri bir planı olması gerektiğini düşünüp düşünmediği sordu. Abrams, yönettiği Star Wars filmlerinin hiçbirine doğrudan atıfta bulunmasa da, geçmişte yaptığı birçok hatadan ders aldığını ve bir plana sahip olmanın yaratıcı sürecin en önemli parçası olması gerektiği yanıtını verdi.

Abrams Collider’a uzun bir yanıt verdi. Televizyondaki geçmiş çalışmalarından da söz eden Abrams’ın açıklamasının belki de en ilginç kısmı bu olabilir:

“Asla gerçekten bilemezsiniz, ama öğrendiğim bir plana sahip olmak – bazı durumlarda zor yoldan – en kritik şeydir, çünkü aksi halde ne ayarladığınızı bilemezsiniz. Neyi vurgulayacağınızı bilmiyorsunuz. Çünkü hikayenin kaçınılmaz olanını bilmiyorsanız, son sekansınız, efektiniz, şakanız veya başka bir şey kadar iyisinizdir. Ancak ama kaçınılmaz bir şeye yol açmak istiyorsunuz.”

“[…] bazen işe yaramadığında planladığınız şey olduğu içindir ve diğer zamanlarda işe yaramadığı zaman [bir planınız olmadığı] içindir.”

Önceki İçerikAndor Dizisi Setinden Yeni Görüntüler Gelmeye Devam Ediyor!
Sonraki İçerikThe Bad Batch Dizisinin Tüm Geriye Dönük Değişiklikleri
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.