Dark Empire çizgi romanını bilirsiniz. Genişletilmiş Evren hayranlarının çoğu, çizgi roman serisinin çok kötü olduğu ve Luke Skywalker‘ın Sidious’un klonunun çırağı olmasını ve karanlık tarafa geçişinin saçma olduğunu söylerler.

Seriyi okurken kaçırdıklarını bir nokta var; O da Luke’un kendisini karanlık tarafa bırakmasının nedeni. 27 Kasım 2007 tarihinde Jedi vs. Sith: The Essential Guide to the Force isimli bir referans kitabı yayınlandı. Kitap, Güç’ün her iki tarafını anlatan güzel içeriklere sahip. Luke’un karanlık tarafa neden geçtiğini kendi ağzından anlatan uzun bir yazı da mevcut.

Aşağıda Luke’un neden karanlık tarafa geçtiğiyle ilgili yazının önemli kısmının çevirisini bulabilirsiniz.

Usta Yoda, karanlık yola bir kez girdiğinizde sonsuza dek kaderinize hükmedeceğini söylerdi. Yine de Palpatine‘in klon olarak dönüşü sırasında karanlık tarafa geçtim. Bunu çeşitli nedenlerden dolayı yaptım. Bazıları o zaman mantıklı görünüyordu ancak birçoğu hala benim için hala zor. Ama yapmak zorundaydım. Babamı tanımam gerekiyordu. Neden karanlık tarafı seçtiğini bilmek zorundaydım.

Karanlık tarafta bulduğum tek şey kontrol ve yıkım güçleri değildi. Ayrıca büyük bir yalnızlık ve üzüntü buldum. Korku buldum. Bunlar babamın hissettiği duygular, İmparatorun bile en karanlık zafer anlarında hissettiği duygular.

Yaşadıklarım, ona karşı mücadele için hayati önem taşıyan karanlık tarafı anlamamı sağladı. Daha da önemlisi ablamın ve arkadaşlarımın sevgisi beni geri çekti. Beni kurtardı. Karanlık tarafın en kötü kurbanı bile kurtarılabilir.

Tecrübelerim ayrıca bana karanlık tarafın fethedilemeyeceğini ve aydınlık tarafın söndürülemeyeceğinden fazlasını öğretti. Karanlık tarafla savaşılabilir ve hatta zaferler kazanabilirsiniz ancak savaşın kendisi asla bitmez. Başkalarının çıkardığı derslerden ders alın, böylece onların gücü sizin gücünüz olur.”

– Luke Skywalker

Kaynak: Jedi vs. Sith: The Essential Guide to the Force (2007)

Luke Skywalker’ın Güçleri ve Yetenekleri