The Mandalorian’ın 9. Bölümü “The Marshal” Star Wars evrenindeki hayranların merak ettiği en büyük sorulardan birini yanıtlıyor.

The Mandalorian’ın ikinci sezonu aksiyonun tam ortasında başlıyor. Din Djarin, Çocuğu kendi türüne teslim etme arayışında ve bunu yapmak için başka Mandalorlar bulması gerekiyor.

Boba Fett ortaya çıkacak mı? Dizi başladıktan yaklaşık on dakika içinde, söylentilerin belirttiği gibi Timothy Olyphant, Mos Pelgo şehrinin Şerifi Cobb Vanth‘ı Boba Fett’in zırhıyla beraber görüyoruz.

Zırhın durumu biraz daha kötü olsa da o kesinlikle Boba Fett’in zırhı. Uzun ve sıska Cobb Vanth’a pek uymamış gibi görünüyor. Bu da zırhı bu şekilde tekrar görmek biraz tuhaf hale getiriyor. Vanth, ikinci Ölüm Yıldızı‘nın yok edilmesinin hemen ardından Jawalar ile karşılaşmayı içeren zırha nasıl sahip olduğunun hikayesini anlatıyor.

Bu olay muhtemelen Cobb Vanth tarafından uydurulmuş bir hikaye ve 1984 tarihli Marvel Star Wars çizgi romanının 81. sayına bir gönderme niteliğindedir. Bu sayıda Jawalar Boba Fett’i Sarlaac Çukuru’ndan kurtarıyorlar.

Din Djarin, Mandalor olmayan birinin zırha sahip olmasının saygısızlık olduğunu düşündüğü için Cobb Vanth’tan zırhı ona vermesini ister. Bu durum Krayt ejderhası ile ilgili bir takım anlaşmaya yol açar. O ve Mandalor sonunda müttefik ve arkadaş olurlar.

Bölüm, dizide daha önce gördüğümüz yerler ve fikirleri gösterse de John Favreau bize daha önce hiç görmediğimiz bir şeyi göstererek harika bir iş çıkarıyor. Tusken’lar ve Mos Pelgo şehri halkı ortak bir düşmanı yenmek için iş birliği yaptılar. Tusken Yağmacılarının kötü adamlar olarak gösterilmesinden on yıllar sonra bu gerçekten ilginç bir deneyimdi.

En büyük sürpriz – söylentilere göre yeni değil – Temuera Morrison‘ın bölümün sonunda ortaya çıkması. Daha yaşlı bir Morrison neredeyse kesin olarak canlı ve sağlıklı olarak görünen Boba Fett’i oynuyor. Dizide nasıl bir hikayesi olacağı şimdilik belirsiz fakat hem Din Djarin Mandalor olarak bildiği Boba Fett’i arıyor hem de Boba Fett artık Din Djarin’i biliyor.

Jon Favreau ve Dave Filoni‘nin bir planı olduğuna inanıyorum.

Kısaca;

  • Çocuk bu bölümde olaylara tepki vermek dışında çok az şey yapıyor.
  • Dövüş kulübündeki kalabalık arasında Constable Zuvio yarışının bir üyesi var.
  • The Marshal, modifiye edilmiş bir Pod Racer motoru olan bir speeder kullanıyor. Boonta Eve Yarışı’nda Anakin’inki ile aynı marka ve modele sahip, hatta kesin olarak Anakin’in Pod Racer’ının motoru olduğunu düşünüyorum.
  • Ölüm Yıldızı II’nin patlama anı, Mos Pelgo’daki barda kutlamalar eşliğinde bir holografik videoda görüntülendi.
  • Tuksenlar, Klonların Saldırısı’nda gördüğümüz köpeğe benzer bir kertenkele yaratığı olan birkaç Mastiff’i tutuyor.
  • The Mandalorian, Boba Fett’in Jetpack’li sırt çantasının en büyük zayıflığı olduğunu gösteriyor.

Bölüm hakkındaki görüşlerinizi yorumlarda belirtebilir ve Discord sunucumuzda diğer üyelerle tartışabilirsiniz.

This is the way.

Önceki İçerikShadow of Vader’s Castle Çizgi Romanından Önizleme
Sonraki İçerikBoba Fett Mini Dizi Söylentileri
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.