Disney Yatırımcı Günü 2020 web yayınında Lucasfilm bölümünü yepyeni Star Wars güncellemeleriyle doluydu! Aşağıda, sunum sırasında Twitter üzerinden duyurulan projelerin bir özeti okuyabilirsiniz. Projeler için kapsamlı açıklamalar gün içinde yayınlanacak.

Star Wars: Rangers of the New Republic

Yönetici yapımcılar Jon Favreau ve Dave Filoni’nin The Mandalorian’ın zaman çizelgesinde geçen bu yeni canlı çekim dizisi, gelecekteki hikayelerle kesişecek ve heyecan verici bir hikaye etkinliğiyle sonuçlanacak.

Star Wars: Ahsoka

The Mandalorian’da Ahsoka’nın uzun zamandır beklenen canlı çekim görünümünden sonra Dave Filoni tarafından yazılmış Ahsoka Tano hikayesi, Rosario Dawson’ın oynadığı ve Dave Filoni ile Jon Favreau’nun baş yapımcılığını üstlendiği sınırlı bir dizi ile devam edecek.

Star Wars: Andor

Tony Gilroy tarafından yaratılan gergin ve heyecan verici bir casus gerilim dizisi olan Andor, 2022’de Disney+’ta yayınlanacak. Rogue One’dan asi casus Cassian Andor rolünü yeniden canlandıran Diego Luna’ya, Stellan Skarsgard, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller ve Mon Mothma rolünde Genevieve O’Reilly’nin de yer aldığı fantastik bir yeni kadro eşlik edecek. Üretim üç hafta önce Londra’da başladı.

Star Wars evreninde geçen bir Orijinal Dizi olan Andor, 2022’de Disney+’ta yayınlanacak.

Star Wars: Obi-Wan Kenobi

Lucasfilm, geçtiğimiz Ağustos ayında D23 Expo’da Disney + ile ilgili özel bir etkinlik dizisi için Jedi Ustası Obi-Wan Kenobi’nin ikonik rolünde Ewan McGregor’un geri döndüğünü duyurdu. Resmi adı Obi-Wan Kenobi olan dizi, Star Wars: Revenge of the Sith’in dramatik olaylarından 10 yıl sonra başlıyor. Dizi, The Mandalorian Sezon 1’in unutulmaz bölümlerini yöneten Deborah Chow tarafından yönetiliyor.

Hayden Christensen’in Darth Vader olarak bu dizide geri döneceği doğrulandığı için bu gerçekten uzun süredir hatırlanacak bir gün olacak. Kennedy, “Bu yüzyılın rövanş maçı olacak” dedi.

Star Wars: The Bad Batch

Star Wars: Visions

Çok uzaktaki galaksiye yepyeni, yaratıcı yaklaşımlar sunan Star Wars: Visions, dünyanın en iyi anime yaratıcılarının merceğinden Star Wars’u kutlayan bir dizi animasyonlu kısa film olacak. Antoloji koleksiyonu, önde gelen Japon anime stüdyolarının birkaçından 10 fantastik vizyon getirecek ve Star Wars’a taze ve çeşitli bir kültürel bakış açısı sunacak.

Star Wars: Lando

Herkesin sevdiği Lando Calrissian Disney+ için yepyeni bir diziyle geri dönecek. Büyük beğeni toplayan Dear White People’ın yaratıcısı ve büyük bir Star Wars hayranı olan Justin Simien hikayeyi geliştiriyor.

Star Wars: The Acolyte

Akıllara durgunluk veren Russian Doll adlı dizinin Emmy Ödülü adayı yaratıcısı Leslye Headland, The Acolyte ile Disney+’a yeni bir Star Wars serisini getiriyor. Acolyte, High Republic döneminin son günlerinde izleyiciyi karanlık sırların ve ortaya çıkan karanlık yan güçlerin galaksisine götürecek bir gizem-gerilim dizisi olacak.

Star Wars: Rogue Squadron

Bir sonraki Star Wars filmi, Patty Jenkins’in yönettiği Rogue Squadron olacak. Hikaye, kanatlarını kazandıkça ve sınırları zorlayan, yüksek hızlı bir heyecan yolculuğunda hayatlarını riske atan yeni nesil yıldız savaşçısı pilotlarını tanıtacak ve destanı galaksinin gelecek çağına taşıyacak.

Rogue Squadron, 2023 Noelinde sinemalarda.

Star Wars: A Droid Story

Lucasfilm yeni hikayeler geliştirmeye devam ederken, animasyon ve görsel efektler keşfetmek için yeni fırsatlar sunuyor. Lucasfilm Animation, Lucasfilm’in görsel efekt ekibi Industrial Light & Magic ile işbirliği yaparak Disney + için özel bir Star Wars macerası, A Droid Story geliştirecek. Bu destansı yolculuk, bizi efsanevi ikili R2-D2 ve C-3PO’nun rehberliğinde yeni bir kahramanla tanıştıracak.