Star Wars’un en iyi düellolarından biridir bu. Zira Darth Sidious’u ilk kez ışın kılıcı kullanırken görüyoruz. Sadece bu da değil. Windu’nun da ekranlarda şahit olduğumuz ilk ışın kılıcı düellosu ve bundan da öte Aydınlık ve Karanlığın en büyük temsilcilerinin karşılaşması.

İllüstrasyon: Mace Windu vs Darth Sidious
by DarthPonda

Bu savaşı Windu kazanıyor. Kazanabilir bu normal. Çünkü Windu zaten karanlık tarafa yakın olan hassas nokta ve Vaapad tekniğini kullanıyor. 

Fakat Windu’nun kazandığı yerde Yoda birebir düeolloda Sidious’u nasıl yenemedi?

İllüstrasyon: Yoda Vs. Sidious
by GurgleSploit

Yoda -en azından şu an için- bilinen en büyük ve en güçlü Jedi değil mi?

Bu çelişki birbiri ardına soru ve teorileri beraberinde getirdi. 

Bunlardan en gözdesi Palpatine’in Windu’ya bilerek yenilmiş olduğuydu.

Bunu yapmasındaki temel amaç da Anakin’in kafasını karıştırıp, zorda bırakıp onu bir karar verme aşamasına getirip karanlık tarafa geçmesine yol açmaktı. Öyle de oldu ve Anakin, Windu tam Sidious’u öldürecekken Windu’nun kolunu kesip Sidious karşısında savunmasız bıraktı ve Windu orada -şu ana kadar bildiğimiz üzere- çok sevdiği Cumhuriyet adına öldü.

Windu hayranları bu teoriye hep yüz çevirdi ve yadırgadı. Haksız da değillerdi.

Zaten Palpatine bilerek yenilmiş, Windu’nun onu alt etmiş olmasına müsaade etmiş olsa bile bu, Windu’nun onu normal şartlarda yenemeyeceği anlamına da gelmiyor. 

Yazımın asıl noktası burada başlıyor!

Şahsımca en çok takip ettiğim ve beğendiği Star Wars temalı YouTube kanalı Star Wars Theory bu konuya açıklık getirdi.

Bilenleriniz olduğu kadar bilmeyenleriniz vardır. Size bu kanalı açıklamak istiyorum. Bu kanalın sahibi Lucasfilmle sürekli temas halinde ve kendi fan yapımını yapmış bir abimiz. Her etkinliğe gidiyor. Kısaca Star Wars camiasında önemli bir kişilik.

Bu seneki Star Wars Celebration’a da katılan bu Youtuber Palpatine’i canladıran Ian Mcdiarmid ile özel görüşme fırsatı bulmuş ve sohbete dalmışlar.

Bizimki Ian’a bu konuyu sormuş ve Ian da Palpatine’in Windu’ya bilerek yenildiğini çünkü Anakin’in geleceğini bildiğini ve onu bu şekilde daha rahat manipüle edeceğini düşünerek bunu yaptığını söylemiş.

Eğer dediği doğruysa ki neden yalan atmış olsun. 

Bu hareket Palpatine’in, Darth Sidious’un zekasına bir kez daha hayran olmamı sağladı.

Keşke benim de imparatorum o olsa!

Ya Palpatine Başa, Ya Kuzgun Leşe!

Önceki İçerikSkywalker’ın Yükselişinden Olası Yeni Bir Gemiyle İlgili Detaylar
Sonraki İçerikYeni Star Wars: The Secrets of the Jedi Kitabı Duyuruldu
Darth Gegić
Hayat felsefesinin oluşumunda Star Wars'in büyük bir katkısı olduğunu düşünüyor. Şimdi de franchisea vefa borcunu ödemek için canla başla mücadele ediyor. En büyük hayali başarılı bir film senaristi olup Star Wars için bir hikaye yazmak.