Skywalker’ın Yükselişi’nin çıkmasına az vakit kaldı ve bunun ne anlama geldiğini biliyorsunuz… Bazı olası sızıntı ve söylentilerin zamanı geldi! Making Star Wars, filmin yakın zamanda ortaya çıkan Sith Troopers‘ı ve Skywalker Saga‘nın (2. kez) son filminde yer alacak yeni gemileri çevreleyen bazı bilgileri paylaşan bir makale yayınladı. Fantasy Flight Games‘den Star Wars: Armada oyunu için ortaya çıkan bazı yeni gemi haberleri ve bu söylentilere bir göz atacağız.

Muhtemel spoiler uyarısı!

İlk önce Sith Troopers ve TROS’un (The Rise of Skywalker kısaltılmışı) olası yeni süper silahlarından bahsedelim:

Sith Stormtrooper’lar bilinmeyen bölgelerde saklanmışlar. Görünüşe göre bu bölgeler cehennem gibi. Evren “tamamen kararlı değil”. Bölge tehlikelerle dolu. İmparator Palpatine’nin ölümünden bu yana filo yerçekimi kuyularından kaçıyor ve bilinmeyen bölgelerin vahşi doğasında hayatta kalmaya çalışıyor.

Palpatine’e ait olan kırmızı Sith Stormtrooper’lar, büyük bir filonun içinde saklanıyorlar. Ancak II. Ölüm Yıldızı, Palpatine’in son projesi değildi. Bu Star Destroyer’ler “Ölüm Yıldızının kendisinde olduğu gibi gezegenleri imha eden silahlar” ile donatılmıştır.

Bu söylenti doğru olsun ya da olmasın, kesinlikle son yıllarda tüm Star Wars medyası boyunca söylenenlerin ışığında mantıklı olacaktır. Hem Aftermath üçlemesi hem de Battlefront II oyununun hikaye modu, Palpatine’nin ölmesi durumunda harekete geçilecek bir acil durum planına sahip olduğunu bizlere gösterdi (Canon).

Timothy Zahn‘ın Thrawn romanında, İmparator, Chiss Grand Admiral‘le birlikte, İmparatorluğunun geleceği için hazırlık yapmak üzere galaksinin Bilinmeyen Bölgelerini keşfetmek için çalıştı. Acil durum planı, Palpatine’in koruyamayacak bir İmparatorluğun devam etmeye değmeyeceği görüşünü değiştirdi. Jakku Muharebesinde, İmparator’un planı, İmparatorluğu ve düşmanlarını eşzamanlı olarak ele geçirerek gezegeni yok etmekti.

İmparatorluğun kalıntıları sonunda İlk Düzen olarak yeniden doğacaktı. Ancak bu, biz hayranlar için yeni bir şey değil. Bununla birlikte, bu söylentide yeni olan şey, İmparator’un planlarının filmlerde gördüklerimizden çok daha fazla olduğu fikridir. Snoke, İlk Düzen’in gerçek lideri olarak sadece bir kukla değil, şu ana kadar gördüğümüz İlk Düzen’in bütünüyle Direniş’in dikkatini gerçek tehdit olarak belirleyen bir “Sith Filosu” olarak belirlendi. Palpatine’in kendisi, Bilinmeyen Bölgelerden yeni saldırılarına hazırlanıyor olabilir. Asıl soru İmparator, Ölüm Yıldızı II reaktöründen nasıl kurtuldu?

Güç Uyanıyor’dan kullanılmayan konsept: İmparator’un taht odası su altında

Sanırım hayranların bu filmde bir başka Ölüm Yıldızı görmek istemediğini söylersem herkes bana katılacaktır. Ancak, tek bir Star Destroyer’e uygulanacak aynı teknolojiden faydalanma ve bu gemilerden oluşan filoya sahip olma fikrinin oldukça mantıklı bir sonraki adım gibi göründüğünü itiraf etmeliyim. Yukarıdaki ana görsel resmindeki kırmızı gemilerin Güç Uyanıyor’un resmi bir konsept çizimidir ve söz konusu gemiler ile uyuşabilecek bir görüntüye kesinlikle sahip. J.J Abrams ve Lucasfilm‘in Güç Uyanıyor filminde çok fazla kullanılmamış fikirleri vardı (yukarıdaki su altı Ölüm Yıldızı gibi), bu yüzden bu yeni Star Destroyer’ler bu görüntüdeki gemilere benzer olursa şaşırmayın.

Kısa süre önce ortaya çıkan savaş gemilerinden biri Fantasy Flight Games’den Star Wars: Armada oyunu da bu açıklamaya uyan bir gemi olarak dikkatimizi çekiyor (aşağıya bakınız). Onager sınıfı Star Destroyer, Ölüm Yıldızı süper lazerinden ilham alan bir İmparatorluk gemisidir. Ancak İmparatorluk mühendisleri muhtemelen ay büyüküğündeki savaş istasyonuyla (Ölüm Yıldızı) aynı miktarda ateş gücü veremişlerdir. Belki Onager sınıfı, Skywalker Yükseliyor söylentisinde belirtilen gezegenleri yok eden gemilerin öncüsü olabilirler.

Resimler fantasyflightgames.com’dan
Resimler fantasyflightgames.com’dan

Wookieepedia‘ya göre:

“Siege Breaker olarak da bilinen Onager sınıfı Star Destroyer, kyber kristalli süper silah kullandığı iddia edilen bir gemidir. Galaktik İmparatorluk tarafından geliştirildiğine ve sed kyber kristalleri, en güçlü enerji kalkanları dışındaki dağları ve her şeyi paramparça edebilecek kadar güçlü olduğuna inanılıyor.”

Şimdilik hepsi bu kadar ancak Skywalker’ın Yükselişi daha da yaklaştıkça, önümüzdeki aylarda daha fazla haber ve söylenti için bizi takip etmeyi unutmayın.

Güç sizinle olsun…

KaynakMakingStarWars.net
Önceki İçerikThe Rise of Skywalker’ın İlk Sahnesi Anakin ile Alakalı Olacak!
Sonraki İçerikMace Windu ve Palpatine Düellosundaki Sır Nihayete Erdi!
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.