Bu Aralık ayında Skywalker hikayesine The Rise of Skywalker ile veda ediyoruz, ama bu Jedi Lore’a veya tarihine veda ettiğimiz anlamına gelmiyor. Yakında çıkacak olan “The Secrets of the Jedi (Jedi Sırları)” adlı kitapta Luke Skywalker, kendi sözleriyle bizi Jedi tarihi boyunca gezdirecek.

StarWars.com’dan Dan Brooks, Luke Skywalker’ın gözünden Jedi düzeninin anlatıldığını açıkladı. Luke bizi tarih boyunca yolculuğa çıkarırken, ona sesini veren yazar Marc Sumerak olacak (Droidography, Jediography).

StarWars.com hayranlara Luke’un anlatımının bizi Eski Cumhuriyet‘ten Rey‘e Jedi düzeninin tarihi boyunca götürmesi konusunda iyi bir fikir vermek için, kitaptan bir kaç sayfa paylaştı.

Luke Skywalker, popüler kültürdeki en büyük efsanevi karakterlerden biri haline geldi ve Sumerak StarWars.com’a, Luke Skywalker’ın Jedi düzeninin tarihi ve mirası hakkındaki geniş bilgisini göstererek karakterin mirasına katkıda bulunabilmekle onur duymaktadır.

“Başka bir proje için uzak, çok uzak bir galaksiye geri dönmek her zaman büyük bir zevk, ancak Efsanevi Jedi Düzeni’nin yolunu Luke’un gözleriyle keşfetme şansına sahip olmak, daha önce hiç sahip olmadığım gibi bir onurdu. Skywalker destanı, yıllar boyunca kendi kişisel popüler kültür manzaramın çok önemli bir parçası olmuştur. Bu yüzden bu kitabı Luke’un sözleriyle yazabilmek bir rüyanın gerçekleşmesidir.”

Luke Skywalker en büyük Jedi olabilir, ama düzenin mükemmel olmadığını o bile biliyor. Sumerak bu perspektifi, bu kitapla bizi yüzeyin ötesinde ve Jedi hikayesine somut bir şekilde götüren organik ve “gerçek” bir his vermek için kullandı.

“Tabii ki, hepimiz onun epik hikayesini kalpten biliyoruz, ancak bu özel yazıyı yazan Luke, yolculuğu başladığı zamanki iyimser çiftçiden daha uzun bir yol. Bu nedenle, Düzen hakkındaki gerçeği bulmak için eski Jedi’ınn yüceltilmiş öykülerine bakabiliyor. Dolayısıyla, Jedi Düzeni’nin farklı yönlerini antik efsaneleri kestiren bir açıdan inceleyebildik, Jedi’ların niçin var olması gerektiğini, niçin sona ereceklerini ve tekrar yükselip yükselemeyeceklerini incelemek için bizi aydınlatıyor.”

“Star Wars: The Secrets of the Jedi” 19 Kasım’da ABD’de satışa sunulacak. Türkiye’ye daha sonra İngilizce hali gelecektir. Türkçe’ye çevrileceğini hiç sanmıyorum. Kitabı ön sipariş vermek isterseniz buradan yapabilirsiniz (Türkiye’ye gönderimi var).

KaynakStarWars.com
Önceki İçerikMace Windu ve Palpatine Düellosundaki Sır Nihayete Erdi!
Sonraki İçerikAnakin Skywalker, Mesih ve Freud
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.