UYARI!

POTANSİYEL SPOİLER!

Halihazırda yaşanan gelişmeler ve hatta filmin ismi bile bize bu filmde Anakin Skywalker’ı tekrar göreceğimizin ipuçlarını vermişti.

Öyle ki aynı zamanda büyük bir Star Wars hayranı olan J.J. Abrams, Anakin’in dönüşü için The Force Awakens filminde konsept çalışmaları bile yapmıştı fakat yürürlüğe konmadı.

174.000 aboneye sahip olan ve Star Wars hakkında en güncel gelişmelere videosunda yer veren Mike Zeroh, Anakin / Vader’ın filmde nasıl olacağı ve neden olacağı hakkında daha önce başka iddialarda da bulunmuştu. Bu nedenle şimdi haberde bahsedeceğim söz konusu sızıntının bunlara ek olarak veya bunlarla çelişkili olup olmadığı belli değil.

Sızıntıya göre Kylo Ren’i kendi chamber’inda elinde Darth Vader‘ın kaskını tutarken görüyoruz. Tıpkı The Force Awakens’taki gibi onunla konuşuyor ve karanlığın tüm potansiyeline erişmek için ondan yardım istiyor, onunla iletişime geçmek istiyor. 

“As he focusses his mind on the dark energy associated with the helmet, he begins to hear the voices of Anakin Skywalker and Darth Sidious from scenes taken from Episode III: Revenge of the Sith; modified for a dream-like feel.”

Devamında ise Kylo kaska o kadar çok karanlık bir enerji veriyor ki sonrasında Revenge of the Sith’ten Anakin ve Sidious arasında geçen bir diyaloğa şahit oluyor. Hangi sahne olduğunun bilgisi yok. Bu esnada sadece ses mi var yoksa yanında görüntü de mi var bilmiyoruz. Ama sızıntıya göre Kylo bunu bir vision, bir rüya olarak görüyor. 

Tıpkı Anakin’in Padmé hakkında gördükleri gibi.

Sızıntıya göre buradaki olay:

Kylo, dedesi(Darth Vader) ve onun diğer tarafı olan Anakin Skywalker hakkında daha çok şey öğrenmek istiyor. Ve bu visionla/rüyayla beraber Palpatine’in Vader’i nasıl eğittiği ve böyle güçlü bir Sith Lord’u yapabildiği konusunda yeni gerçekleri öğreniyor.

Olay burada bitmiyor.

Kylo Ren kendi makamına gidiyor. Ve odasının Vader’dan Palpatine’den kalma eserlerle dolu olduğunu görüyoruz. Eserlere dair bir haber yok ama Vader’ın ışın kılıcını görmek güzel olur.

Haber bu kadar.

Bence filme çok güzel bir başlangıç olur 

AMA

Anakin Skywalker’ı Skywalker Saga’nın son filminde flashback haricinde görmezsek bu hem fanlara, hem franchise’a, hem de akla ihanettir.

Luke’un (çok büyük ihtimal Force Ghost olarak) yer alacağı, Yoda’nın hali hazırda geldiği ve Obi-Wan’ın da çok kısa sürede olsa sesiyle yer aldığı sequellerde Anakin’i görmememiz saçma olur.

Gönül istiyor ki hepsini görelim.

Gönül istiyor da Kathleen Kennedy istiyor mu asıl mesele o.