Karanlık yükseliyor… Aydınlıkta peşinden…. Yazılanlar, çizilenler ve okuyacaklarınız birer teoriden ibarettir. Belki-

  • Kylo Ren ve Rey arasındaki çatışma gidierek artacaktır.
  • Poe ve Finn direnişi büyütmek için çabalayacaklardır. Geçmişten tanıdğınız Jabba Desilijic Tiure’nin oğlu Rotta’ya dahi gideceklerdir. 
  • İlk Düzen kendi içinde çalkantılarla boğuşmaktadır. Bu çalkantıların başındaki ismin Armitage Hux olduğunu düşünmekteyim.
  • Rey kendi içindeki Güç’ü benimsemiştir. Geçmişle olan bağlarını kesmiştir. Bunun anlamı ailesine ne olduğunu artık önemsememktedir.
  • Anlamsız olarak kabul edeceğimiz Star Wars’ın zamanında yapılan birçok değişikliği şimdi tekrar gündemde olacaktır. Ana hikaye ile çelişen bir durum yaşayabiliriz. Bunun yaşanmaması için tek bir durum var. Palpatine’nin döndüğü gibi Anakin’in tekrar dönmesi… Filmde, Luke Skywalker’in olduğu doğrulandı. Fakat filmde seçilmiş kişi olmazsa ve Palpatine kanlı canlı karşımızda olursa, işte o zaman anlamsız olarak bahsettiğim durum ortaya çıkacaktır.
  • Kylo Ren’in kaskını tamir eden kıllı el kime ait? Chewbacca, hayır. Benim tahminim bu kaskın Ren Şövalyelerinden biri tarafından yeniden tamir edildiğidir. 
  • Palpatine’nin sesi… Rey ve diğerleri Ölüm Yıldızı enkazını buldularda bir kayıt mı elde ettiler? Bence hayır. Bu ses daha gerçekçi. Herhangi bir kayıt olamaz.
  • Rey binlerce yıllık jenerasyon ile inanılmaz güçlerle karşımızda olacaktır. Kylo Ren ise karanlığın bataklığına düşmüş bir savaşçıdan ibaret olacaktır.
  • Filmin düello sahneleri baskı içinde olacak. Bir karşılıklık ve bataklık içinde bize sunulacak. Umarım da olmaz.

Her şeyden öte buna hazır değilsiniz. Yüce Lider Snoke’un dönüşüne… Söylentiler kuvvetli ve FlickeringMyth’nin Reddit de başlattığı tartışma tufanına YouTube’r Mike Zeroh katıldı. Ünlü YouTuber Snoke’un döneceğini belirtti. “Snoke ekranlarda kullanılmadan önce acımasızca ölüme gönderildi.”

  • Filme yakın kaynaklara göre Jedi Düzeni ile Sith arasındaki bin yıllık çatışmanın doruk noktasında olacak bir film izleyeceğimizi söylüyor. Benim ilgilimi çeken bin yıllık kelimesidir…
  • Topyekün savaş geliyor. Jedi, Sith, Hutt, Cumhuriyet, İlk Düzen, Ren Şövalyeleri ve Skywalker. Her anı dolu dolu bir Star Wars filmi zileyeceğimize eminim. 
  • Daisy Ridley’in çekimlerde ağladığını belirttiği bir sahne var. Bu sahne zira Carrie Fisher’in canlandırdığı karakter Leia Organa ile ilgili olmalı. Tuhaf olan kısım ise Carrie Fisher çok uzun zaman önce aramızdan ayrılmış olması.
  • Sith Troopers geliyor. Bunun ilk başlarda Kylo Ren ile alakalı olduğunu söyleyenler var. Şimdilerde Palpatine’nin dönüşü ile ilgili bir durumun gerçekleşeceğini söyleyenler var. Bana göre ise Sith kelimesi tamamen bir aldatmaca.

Kesin olan bir şey var. Biz Star Wars hakkında konuşuyoruz. Star Trek hakkında değil. Öyle olsaydı, Sith Troopers büyük ihtimalle topçu mermisi olurdu.

Sözlerimizi bitirelim Jar Jar Abrams ile.
Abrams: “O filmde çok şey öğrendim. (Güç Uyanıyordan bahsediyor.) Başaramadığımız birçok şeyi gerçekleştirme fırsatını şimdi bulduk. Karakterlerin kim olduğunu ve neler hissetiğini öğrenme konusunda bir fırsatımız var. Bölüm 8 başladığımız şeyi takip etmiyordu. Onu tekrarlıyordu. Biz ise şimdi Bölüm 9 ile tüm hikayeyi çözdük.”

Yeni teorilerde görüşmek üzere. Güç sizinle olsun!

Önceki İçerikSith Trooper’lar Episode IX’da!
Sonraki İçerikThe Rise of Skywalker’ın İlk Sahnesi Anakin ile Alakalı Olacak!