Lucasfilm Başkanı Kathleen Kennedy geçtiğimiz Aralık ayında Hayden Christensen‘in “yüzyılın rövanşı” için Darth Vader‘ı (Anakin Skywalker değil, Darth Vader) tekrar oynamasını ve dizi hakkında ufak ayrıntılar paylaşmıştı.

Dizi Nisan ayından bu yana Los Angeles‘ta çekiliyor. StarWarsNewsNet adlı hayran web sitesi Darth Vader’ın dönüşüyle ilgili, Hayden Christensen’ın neden tekrar Darth Vader olarak oynamak için geri getirdiklerine dair en azından bir açıklama sağlayan bazı özel görüntüler ve ayrıntılar paylaştı.

Görseller ve ayrıntılar muhtemel spoiler içerebilir. Paylaşırken dikkat etmenizi öneririz.

Herkes şu sorunun cevabını merak ediyor; Lucasfilm neden Hayden Christensen’ı Darth Vader’ı oynamak için geri getiriyor?

Ne de olsa Vader vücudunu tamamen kapatan bir zırh ve maske giyiniyor. Orijinal üçlemede James Earl Jones tarafından seslendirildi ve Rogue One’da da fiziksel olarak oynaması için Spencer Wilding ve Daniel Naprous’u kullandılar. Öyleyse neden şimdi Christensen‘ı tekrar oynatıyorlar?

Bunun nedenini aşağıdaki görsellerden anlayabiliriz. Darth Vader’ı dizide maskesiz göreceğiz. SWNN sitesi Obi-Wan Kenobi dizi setinden özel fotoğraflara ve konsept çizimlerine sahipler. Bunları açıkça paylaşabilmek için bir takım çizimler yayınladılar.

Bu yeni ve daha önce hiç görülmemiş Darth Vader’ın Obi-Wan Kenobi için özel olarak yapılmış konsept çizimi. Bu resim bir render değil. Bunun konsept aşamasının ötesine geçip geçmediğini henüz doğrulayamıyorlar. Ve bir sonraki görüntüye dayanarak Vader’ı dizide şu şekilde göreceğimizi iddia ediyorlar.

Yukarıdaki görüntü, Obi-Wan Kenobi setinde bulunan devasa bir bacta tankının dijital ortamda oluşturulmuş bir çizimi. Tankın gerçek fotoğraflarını görmüşler ve ona göre çizim yapılmış.

Bu görsel konsept çiziminde yer alan solunum cihazının fotoğraflarına dayanarak yapılan bir dijital çizim. Bu öğe aslında setteydi. Rogue One’daki mankenin aksine Hayden Christensen’ın takacağı düşünülüyor. En büyük soru, Vader bunu tankın dışında giyecek mi? Obi-Wan Kenobi’nin bir noktasında izleyiciye Darth Vader olarak Hayden Christensen’ı daha fazla canlı çekime yer vermek için Vader’ı maskesiz görecek miyiz? Neden olmasın. 🙂 Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış.