Bildiğiniz üzere geçen hafta Star Wars önümüzdeki senelerde gerçekleştireceği projeleri bir bir tanıttı. Aralarından en önemlisi ve yıllardır dört gözle beklediğimiz Obi-Wan projesi ise 2019 D23 konferansında duyurulmuştu.

Buna ilaveten fanları heyecanlandıran ve bir o kadar isabetli de  bir kararla Hayden Christensen’in bu projede Anakin/Darth Vader olarak yer alacağı duyuruldu. Disney bu hamlesiyle sequel üçlemedeki başarsızlığı kısmen de olsa gölgelemeyi başardı.

Kathleen Kennedy, Hayden’ın Ewan ile tekrar bir araya gelmesi üzerine “yüzyılın rövanş maçı” yorumunu yapmış ve bu ikilinin dizide beraber bir sahne paylaşacağı ve hatta belki de tekrar savaşacaklarına gönderme yapmış oldu. (belki bir vizyon, belki başka bir şey bilemiyoruz)

Disney yatırımcılarına ve bazı özel davetlilere diziden bazı kesitler gösterildi.

ComicBook ekibinin paylaştığı haberde dizinin yönetmeni Deborah Chow’un bazı söylemleri ve gösterilen örnek kesitlerden sahne tasvirleri yer alıyor. Başlayalım. 

“İşleyeceğimiz dönem çok karanlık. Özellikle bir Jedi olmak çok tehlikeli nitekim Jedi avcıları (engizisyoncular) her yerde. Obi-Wan Kenobi’nin hikayesini Anakin’e/Vader’a atıf yapmadan anlatamazdık.” diyen Chow bu esnada katılımcılara Darth Vader’ın bir tahtta otururken elindeki hologramla biriyle iletişime geçtiğini gösteren (muhtemelen Darth Sidious) konsepti sunuyor.

Gösterilen konsept kesitlerinden birinde de ‘kapüşonlu bir adamın’ mavi ışın kılıcıyla çarpışan bir kırmızı ışın kılıcı görüyoruz. Evet Kenobi ve Vader bir kez daha kılıçlarını çarpıştıracaklar ama bu gerçek bir düello mu, bir hayal mi yoksa Darth Vader’ın çizgi romanlarda gördüğü tarzda bir vizyon mu bunları bilmiyoruz.

Ve gelelim en büyük habere!

Gösterilen konsept çalışmalarından biri de bu:

“Bir Jedi’ı ışın kılıcı aktifken görüyoruz. 501st Legion (Vader’s First) askerlerine karşı 3 younglingi korumaya çalışıyor. O esnada Anakin’i/Darth Vader’ı arkasındaki birliklerle beraber Jedi tapınağına girerken görüyoruz.”

Dolayısıyla bu dizide Order 66’i flashback olarak tekrar göreceğiz. Nitekim Revenge of the Sith’de Jedi Tapınağının içinde ne olup bittiğini neredeyse hiç göstermemişlerdi.

Tahminimce bu sahnede olan younglinglerden biri de Grogu olacak ve hikaye Mandalorian’a referans sağlamış olacak.

Eğer sonradan fikir değiştirip bu konsepti diziye eklemekten vazgeçerlerse -ki hiç sanmıyorum- büyük bir kayıp olur. 

Anakin’i çocuk keserken görmeyi istiyorum ben şahsen. Bıktım artık Disney polyanacılığından!

Son olarak: