Pablo Hildago, Cole Horton ve Dan Zehr tarafından yazılan DK’den The Star Wars Book kitabı sonunda Snoke’un kökenleri hakkında ayrıntıları ortaya koyuyor. Bir Twitter kullanıcısı Snoke’a ait aşağıdaki detayları içeren sayfayı paylaşıyor.

Snoke kitapta “Dirilen Darth Sidious tarafından iktidardaki vekili olmak üzere uydurulmuş yapay bir genetik yapı” olarak tanımlanıyor ve sayfada “Snoke’un özgür iradesi var, ancak eylemleri ve hedefleri hala Sidious tarafından yönetiliyor”.

Ayrıca Sidious’un Snoke’u “yükselmek için ustasını öldüren karanlık taraf çırağının geleneği” bir kenara atmak için kullandığı ve Kylo’nun Snoke’u idam etmesinin Sidious’u doğrudan etkilememesi de belirtiliyor.

Bu detaylar Snoke‘un doğrudan Sidious‘tan türetildiğini ve karanlık hedeflerine ulaşmak için Sidious tarafından bir paravan olarak kullanıldığını, ancak aynı zamanda özgür irade ve belki de gerçekte nereden geldiğine dair tam bir farkındalık eksikliği olduğunu doğrulamaktadır.

Ekranda gördüğümüz Snoke’un türünün İlk Düzen‘e liderlik eden ilk örneği olup olmadığı sorusu hala belirsiz. Çünkü Kylo’nun İmparator’un ininde gördüğü Snoke cesetlerinin kullanılıp kullanılmadığı henüz açıklanmadı.

Kitap ayrıca Snoke’un daha sonra Kylo Ren olan genç Ben Solo üzerindeki etkisinden bahseder ve Snoke’un Ben’i karanlık tarafa çekmek için onun “amaç ve aidiyet” ihtiyacından faydalandığını doğrular.

Kitap şu anda İngiltere’de satışa çıkmış ve ABD’de 20 Ekim’de satışa çıkacak. Ön sipariş vermek isterseniz buraya tıklayın.

Önceki İçerikStar Wars: The High Republic #1’den Yeni Sayfalar Yayınlandı
Sonraki İçerikSöylenti: ‘Star Wars: Andor’ Dizisinin Çekimleri 4 Kasım’da Başlıyor
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.