StarWars.com, Lucasfilm’in devasa Star Wars: The High Republic yayıncılık programının ön izlemeleri kapsamına serinin çeşitli başlıklarında yer alacak Padawan öğrencilerinden bazılarını bir blog makalesiyle tanıttı.

Adı ilk kez Şubat ayında yazar Charles Soule tarafından ortaya çıkarılan Bell Zettifar, Wookiee Burryaga, Lula Talisola ve Reath Silas hakkında detaylar paylaşıldı.

Lucasfilm Publishing’in yönetici editörü Jennifer Heddle, “Yüksek Cumhuriyet Padawanları, beceri, bağlılık ve kişilik anlamında gerçekten de gamı yönetiyor” diyor. “Bazıları macera aramaya isteksizken, bazıları belki biraz fazla heveslidir; bazıları Güç’te son derece yeteneklidir, bazıları ise biraz daha fazla çalışmak zorunda kalabilir. Her okuyucunun kendisiyle ilişkili olduğu birini bulabilmesi umuduyla çok çeşitli gençleri sergilemek istedik.”

Light of the Jedi yazarı Charles Soule, “Bell Zettifar efsanevi Loden Greatstorm’un çıraklığını yapıyor ve bu deneyimden sağ çıkmayı umuyor” diyor. “O ve ustası şu anda Elphrona’nın cevher dünyasındaki bir Jedi Karakolunda, Dış Halkanın derinliklerinde, barışı korumak ve ışığı yaymak için çalışıyorlar.”

Bir Jedi Adayı Bell koşulların sert ve zamanının çoğunda antrenman yapıyor olsa da Ember adında bir köpek ile gezegenin demir tepelerinde dolaşmaktan zevk alıyor. Bununla birlikte Light of the Jedi çok farklı koşullar altında eğitim alan başka bir Padawan’a daha sahip.

Soule, “Burryaga, Coruscant’taki Jedi Tapınağı’nın süslü salonlarında okumak için Kashyyyk’in yemyeşil ormanlarından seyahat eden birkaç Wookiee’den biri” diyor. “İki elli Işın Kılıcında yetenekli olsa da Burryaga’nın başkalarının duygularını hissetme konusundaki doğal ve zahmetsiz yeteneği onu düzenin diğer üyelerinden ayırıyor.” 

Yüksek Cumhuriyet dönemi resmi Star Wars zaman çizelgesinde Gizli Tehlike olaylarından yaklaşık 200 yıl önce yer alacak. Charles Soule’un yetişkin romanı Star Wars: The High Republic: Light of the Jedi ve Justina Ireland’ın 8-12 yaş romanı Star Wars: The High Republic: A Test of Courage gelecek yılın Ocak ayında yayınlanması planlanıyor.

Canon çizgi roman kronolojisine ve gelecek içeriklere göz atmak için buraya tıklayın.

Burryaga

Reath Silas

Lula Talisola

Bell Zettifar