Star Wars devam üçlemesi filmi Star Wars: Son Jedi‘da Luke Skywalker‘ın ölümü son derece eleştirilmişti ve hayranlar tarafından hoş karşılanmamıştı. Lucasfilm Yaratıcı Yöneticisi Pablo Hidalgo’nun yeni kitabı Star Wars: Büyüleyici Gerçekler’e (Star Wars: Fascinating Facts) göre George Lucas’ın ‘taslak’ Bölüm VIII’inde de Luke Skywalker’ın öldüğü görülüyor.

Kitabın 140. sayfasında Pablo Hidalgo, Son Jedi’ın prodüksiyonu başlamadan yıllar önce yazılmış taslak “Luke Skywalker’ın Kaderi”ni ortaya koyuyor. Kitap George Lucas‘ın Luke Skywalker’ı, taslak devam üçlemesi hikayesinin orta bölümünde öldürdüğünü doğruluyor. Luke’un Son Jedi’da ölümünün nasıl tasarladığı bilinmiyor fakat görünüşe göre Luke, filmi kim çekerse çeksin Bölüm VIII‘de Güç ile bir olmaya mahkum bırakılmış.

George Lucas taslakları Kathleen Kennedy ve Disney‘e verdiğini ancak onların hikayelerini kullanmamayı seçtiklerini kaydetti. Luke Skywalker‘ın Güç ile bir olacağına dair karar da dahil olmak üzere en azından bazı şeylerin aynı kaldığı görülüyor.

Pablo Hidalgo’dan Star Wars: Fascinating Facts 13 Ekim’de satışa sunulmuş.

Önceki İçerikSöylenti: ‘Star Wars: Andor’ Dizisinin Çekimleri 4 Kasım’da Başlıyor
Sonraki İçerikLucasfilm Cara Dune Odaklı Dizi Yapmak İstiyor Olabilir
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.