Bu yazıda, bilmek isteyeceğiniz spoiler mevcut.

Herşey ama herşey kaldığı yerden devam ediyor. Bütün sırlar açığa çıkıyor. Rey gerçekten Jedi eğitimine hazır mı? Yoksa sadece bazı gerçeklerin peşinden koşmak için mi bu maceraya atılıyor?

Son Jedi ona neler söyledi? İlk Jedi topluluklarının yazdığı yazılar Rey’e ne gibi güçler sağlayacak? Yoksa sadece boş bir sayfa mı bulacak? Işın kılıcı eğitimi, içinde ki öfkeyi açığa çıkarıyor. Luke gerçekten eğitmekten korkuyor. Rey ve alacağı eğitim, galaksinin kaderini değiştirecek tek şey. “Güç onun yanında!” Azmi ve kararlılığı sayesinde, tek bir saniyesi çöpe gitmeyen bir film izleyeceğiz…

Eğitimini Tamamlayanlar

Şişirilip, hızla sönen hayran şöhretinin yanında, bu sefer gerçekleri yazmamız lazım. Kylo Ren’in yaptığı seçimler daha akıllı. Snoke’un karanlık taraf eğitimi tamamlanmış. İstesede duramaz. Aydınlık tarafa geçeceği söylentileri ise; “Bence ancak duyacağı pişmanlık ile gerçekleşecek. Bu filmde bir ihanete uğrayabileceğinin göstergesi.”

Eski Hesap Defteri Yeniden Açılıyor

Kylo Ren ile Poe Dameron’un hava saldırısında, karşılıklı salvo ve afedersiniz it dalışları yapacağını düşünüyorum. Her ikisinin özel fighter araçları olmuş. Gözlerim doldu diyebilirim. Farklı bir konsept ve ayrıntı her zaman iyidir. Uzay savaşı İlk Düzen lehinde ilerlerken hiper uzaydan gelen destek üniteleri, savaşı asiler lehine çevirecek.

Ya Finn? Ya Hain? Onun kişisel sebepleri? Özür dileriz ama her ne kadar tez canlı biri olsada filmden çıkması gerekiyor. Özellikle sadece görüntü süsü verilen Kaptan Phasma’yı seyirci gözünde daha güçlü yapmak istiyorlarsa, kesinlikle Phasma ellerinde can vermeli. Kaptan Phasma bu filmde komutanlıktan çok kendi kişisel çıkarları ile hareket ediyor.

Güç Seninle Olsun! “Leia Organa/Carrie Fisher”

Film karakteri için insan heyacanlanabilir mi? Duygularını kontrol edemez, hislerini açıklayamaz hale gelebilir mi? Sanırım konu Carrie Fisher olunca bu dediklerim oluyor. Onu son kez, son bir kez, beyaz perdede görebilmek bile tarifi imkansız duygular yaşatacak bizlere. Star Wars külliyatının gelmiş geçmiş en mütavazi ve resmi, sanırım bu tanım daha uygun oldu, kişisi Son Jedi filminde Son kez ekranlarda.

Ayrıntıyı görebildiniz değil mi? Şimdiye kadar bütün yazdıkları mı unutun. “Star Wars Episode VIII: The Empire Strikes Back gibi olacak!” başlıklı yazımı hatırlayın. Hoth sahnesi aklınıza gelmiştir umarım. Kapılar kapanırken Leia, o zaman Luke ve Han Solo’yu düşünüyordu. İsyanın kalbindeydi. Bu sefer tek fark başına ve düşündükleri Luke veya Han değil. Düşündüğü kişi oğlu Ben Solo. Hissettiği ise sevdiği adam. Hissettiğinin katilini düşünmek nasıl bir yük? Yükün ağırlığı altında Leia’nın duruşu ise büyüktür>, son jedi’lar filmi.

Snoke ile Rey karşılaşmasından Rey’i kim kurtaracak? Luke Skywalker mi? Kylo Ren mi? Yoksa daha radikal bir olay mı gerçekleşecek? Ölümü gizli villain Snoke tarafından mı olacak? Taht odası süprizlerle dolu ve sır gibi bir yer.

  • Kylo Ren aydınlık tarafa mı geçiyor?
  • Leia Organa oğlu hakkında neler düşünüyor?
  • Cumhuriyet Filosu, Snoke’un yeni oyuncağı süper destoryer’i yok edebilecek mi?
  • Rey eğitimini tamamladı mı?
  • Son Jedi’n son kararı ne?
  • İlk Jedi lar, Son Jedi lara, ne miras bıraktı?
  • Finn görkemli bir şekilde idam mı edilecek? Yoksa asiler tarafından kurtarılacak mı?
  • Fragmanda yer almadı ama Maz Kanata, Asilerle hangi güçlü topluluğu bir araya getirecek? Topyekün bir savaş çıkıyor ve bizlere mısırlarımızı alıp filme koşmaktan başka bir seçenek kalmıyor.
  • Wookie ve Porgs ise efsane olmuş.

‘BU YILBAŞINDA’ BİLİNMEYEN VE TAHMİNLERİMİ BİLE SARSACAK BİR HİKAYEYE HAZIR OLUN. ÇÜNKÜ BU HİKAYE; MASTER LUKE SKYWALKER’İN SON MACERASI OLABİLİR.

Önceki İçerikStar Wars Son Jedi İlk Fragman Yayınlandı!
Sonraki İçerikYeni Üçleme Eski Cumhuriyet’te Geçmeyecek! :(
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.