Alexander Freed’in Alphabet Squadron üçlemesindeki son kitabının başlık, kapak resmi, açıklama ve çıkış tarihi ile ortaya çıktı.

Kitabın kapağı Alphabet Squadron’un A-Wing pilotu Wyl Lark‘ın yanı sıra filodaki diğer gemileri de içeriyor. İşte resmi özet:

Yrica Quell’in şok edici kararının ardından, Alphabet Squadron’un kalıntıları, eski savaş yaralarının yeniden açılma tehdidi altında olduğu bir galakside cevaplar ve kapanış arıyor.

Soran Keize, Gölge Kanadı’nın mızrağının ucuna geri döndü. İmparatorluk döneminin alacakaranlığında başlayan korkunç gezegen imhası protokolü Cinder Operasyonu tüm galaksiyi yakıyor. Gölge Kanat artık Yeni Cumhuriyet avcılarından kaçan yaralı bir av değil. Lideri ile gücü geri döndü ve Yıldız Destroyerleri ve TIE filoları yıldızlar arasındaki karanlıkta gizlendi, düşmüş İmparatorun son yıkım fermanını yerine getirdi—başka bir yabancı misyonun yanı sıra, bir Keize ölmekte olan İmparatorluk için değil, sadık askerleri için savundu.

Alphabet Squadron’ın gemileri en az ruhları kadar harap ve hasar görmüş, ama her zaman birbirlerine sahiplerdi. Şimdi, Keize’nin yeniden doğmuş juggernaut’unun gücüyle karşı karşıya kaldıklarında, buna sahip olduklarından bile emin değiller. Bir gölgeyi nasıl yakalarsın? Onu nasıl öldürürsün? Ve sonunda zafer kazandığında, bedelini kim ödüyor?

Seri, Yeni Cumhuriyet‘in galaksinin resmi yönetiminin bir kısmını kazanma ve sürdürme kampanyasının yanı sıra İmparatorluğun kalıntılarını, özellikle de Alphabet Squadron’un düşmanı Gölge Kanat’ı yok etme çabasını ele alıyor. Bundan da öte, romanlar Alphabet Squadron’un pilotları olan Yrica Quell, Wyl Lark, Kairos, Chass na Chadic ve Nath Tensent’in galaksinin bu yeni aşamasında geçmişlerinin travmasıyla nasıl başa çıktıklarını ele alıyor.

Kitap 2 Mart 2021’de raflardaki yerini alacak.

Önceki İçerikSöylenti: Ezra / Thrawn Serisi, Ahsoka Serisinin Ardından Prömiyerini Yapacak
Sonraki İçerikSkywalker’ın Yükselişi Kylo’nun Miğferi için Konsept Tasarımları
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.