Ewan McGregor daha büyük bir dünyaya ilk adımını atmak üzere. Obi-Wan Kenobi Disney+ serisi, gelecek yılın başlarında çekimlere başlayacak ve McGregor (başbuğumuz) yeşil ve mavi duvarlarla çevrili olmadan Star Wars galaksisine geri döneceği için çok heyecanlı. McGregor, seride Jon Favreau‘nun The Mandalorian tarafından popüler hale getirilen teknolojinin, tekniklerin ve efektlerin kullanılacağını doğruladı.

ACE Universe ile yaptığı bir röportajda McGregor’a, franchise’a dönüşünde Star Wars’ta önceki deneyimlerinden hangi dersleri alabileceği soruldu:

Sanırım bundan çok daha fazla keyif alacağım… (Öncüller) hepsi mavi ve yeşil ekrandı ve hayal etmek zordu ama bugünlerde bence işler çok fazla ilerledi ve bence gördüğünüz şeylerin çoğu sette gördüğümüz şey olacak. The Mandalorian serisinin perde arkasını görüp görmediğinizi bilmiyorum, ama bu inanılmaz ekranı kullanıyorlar… Oldukça şaşırtıcı. Sanki bir yerdeymişsiniz gibi hissettiriyor, aktörler olarak bizi daha rahat hissettirecek. Ve sanırım bu teknolojinin bir kısmını serimizde kullanacağız.

“The Volume” hikayede geçen konumları yansıtan, tüm seti kaplamış bağlantılı ekranlardan oluşan çekim tekniğidir. Teknoloji o kadar iyi ki, oyuncu ve ekip odadaki gerçek nesneler ile ekrandaki nesneler arasındaki farkı anlayamıyor. Bu, McGregor’un öncül üçlemedeki çalışmalarından alışkın olduğu şeylerden sonra büyük bir değişiklik olacak. Oyuncular çoğu zaman kendi ortamlarını, çevresini ve hatta bazen başrolü paylaştığı oyuncuları da tamamen hayal etmek zorunda kalıyorlardı.

1997-2005 yılları arasında kullanılan teknoloji, George Lucas’ın o zamanlar en gelişmiş olduğu düşünülen şeydir ve McGregor o zamandan beri işlerin ne kadar ilerlediğini yorumlamaktadır.

Kenobi serisinde kullanılacak The Mandalorian setindeki “The Volume” teknolojisi.

ACE Universe’ün McGregor ile yaptığı röportajı aşağıda bulabilirsiniz. Röportajın Star Wars ile ilgili kısmı altıncı dakikadan sonra bulunabilir ve yaklaşık dört dakika sürüyor. Burada McGregor dizinin henüz resmi bir başlığı olmadığını ortaya koyuyor, ancak hikayeyi bildiğini ve beklendiği gibi hikaye konusunda hiçbir şey söylemedi.

Önceki İçerikThe Mandalorian Görsel Efektlerine Genel Bakış
Sonraki İçerikSöylenti: Squadrons’da The Clone Wars Karakteri Görebiliriz
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.