Bu yılın ilerleyen zamanlarında, Lucasfilm yeni bir Star Wars hikaye anlatımı dönemi başlatacak. Disney Lucasfilm Press, Del Rey, IDW Publishing ve Marvel gibi çeşitli yayıncıların yetişkin ve genç romanlarında, çocuk kitaplarında ve çizgi romanlarında keşfedilecek.

Daha önce “Project Luminous” olarak adlandırılan Star Wars: The High Republic, Galaktik Cumhuriyet ve Jedi düzeninin Star Wars: The Phantom Menace olaylarından yaklaşık 200 yıl önce zirvede olduğu bir çağda kurulacak. Star Wars zaman çizelgesindeki bu dönem, şu anda üretim için planlanan, filme alınan özelliklerin veya serilerin hiçbiriyle örtüşmeyecek ve yaratıcılara ve ortaklara Star Wars hikayelerini yeni maceralar ve orijinal karakterlerle anlatmak için çok fazla yer açacak.

Star Wars: The High Republic concept art.
Star Wars: The High Republic concept art.

Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy, “Yazarlarımızın keşfetmesi için böylesine zengin, bereketli bir dönem açtığımız için çok heyecanlıyız” diyor. “Jedi’ları en iyi şekilde göreceğiz.”

“Star Wars: The High Republic, Jedi’ları her zaman onları görmek istediğimiz gibi, barış ve adaletin gerçek koruyucuları olarak sunuyor. Bu, Jedi ve Galaktik Cumhuriyetin zirvesinde olduğu umutlu, iyimser bir zamandı. Ama tabii ki, bu görkemli yeni dönem bir şekilde kötüye gidiyor” diyor Lucasfilm yayıncılık yaratıcı yönetmeni Michael Siglain. “Bu girişim, genç ve yaşlı okuyuculara zengin, anlamlı hikayeler keşfetmek için galaksinin yeni bir köşesini verecektir. Ayrıca, okuyucular Jedi’ları neyin korkuttuğunu öğrenecekler.”

“Bu, Jedi için altın bir çağdı ve aynı zamanda dış halkada Galaktik genişleme zamanıydı. Bu yüzden zengin keşif hikayeleri olmasını bekleyin; galaksiyi keşfetmek, yeni kültürlerle tanışmak ve Dış Halka’daki öncü yaşamın nasıl olduğunu keşfetmek. Bu, hikaye anlatıcılarımızın hem yayıncılıkta hem de ötesinde oynaması için inanılmaz bir sanal alan ve içinde oluşturdukları büyük kurguyu görmek için sabırsızlanıyoruz,” diyor Lucasfilm başkan yardımcısı James Waugh.

İlk kitaplar ve çizgi romanlar, Ağustos 2020’de Star Wars Celebration Anaheim’da, çeşitli yayıncılar tarafından çeşitli formatlarda anlatılan büyük bir birbirine bağlı hikaye olan Star Wars: The High Republic: Jedi’ın Işığı ile başlayacak.

Star Wars: The High Republic başlıklarının ilk dalgası şunları içerir:

Star Wars: The High Republic: Into the Dark by Claudia Gray (Young Adult novel, Disney Lucasfilm Press)
Star Wars: The High Republic: A Test of Courage by Justina Ireland (Middle Grade novel, Disney Lucasfilm Press)
Star Wars: The High Republic Adventures by Daniel José Older (IDW Publishing comic book series)
Star Wars: The High Republic by Cavan Scott (Marvel comic book series)
Star Wars: The High Republic: Light of the Jedi by Charles Soule (Adult novel, Del Rey)
KaynakStarWars.com
Önceki İçerikQui-Gon Jinn Neden En İyi Jedi?
Sonraki İçerikStar Wars: The High Republic’ten Yeni Jedi Şövalyeleri
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.