Obi-Wan Serisinde Bir Anakin…

Ne yaptılar ne ettiler Anakin’i Skywalker Efsanesi’nin son filminde göstermediler. Bu işte Abrams’ın bir parmağı olmadığını belirtmekle başlayayım. Abrams’ın avukatı falan değilim ama yiğidin de hakkını vermek gerek.

9. film bizim izlediğimizden çok farklı bir film olacaktı normalde fakat Kathleen Kennedy’nin araya girmesiyle son halini aldı. Neler farklı olacaktı diye soracak olursanız: cevabı çok uzun. Belki de başka bir yazının konusu olabilir. Yine de 1 – 2 detay vereyim. İlk olarak film 3 saat 2 dakika olacakmış. İkincisi ise -en önemlisi- Anakin, Obi-Wan ve Mace Windu’yu fiziki olarak görecektik. Bu dediklerimin sadece fikir taslağı olarak kalmadığını da ekleyeyim. Karakterleri canlandıran oyuncular tekrar kostümlerini giymiş ve kamera karşısına geçmiş. Sahneleri çekilmiş ve son anda bir müdahaleyle filmden kesilmiş(!)

Yazıklar olsun…

Her şeye rağmen Lucasfilm çok akıllıca bir karar alarak Obi-Wan dizisi projesini geçtiğimiz D23 fuarında resmiyete kavuşturmuştu.

Akıllıca bir karar çünkü hem Revenge of The Sith ve A New Hope arasında anlatılmayı bekleyen zengin hikayeler olduğundan (İmparatorluğun hüküm sürdüğü koskoca bir 19 – 20 yıl), hem de eski fanlarını tekrar kazanma potansiyeli olduğundan böyle diyorum.

Bu dizi Kenobi’nin sürgün yıllarını anlatacak. Bizi, onun iç dünyasına yönelik bir yolculuğa çıkaracak. Cumhuriyetini, dostlarını ve en önemlisi kardeşi Anakin’i kaybetmenin verdiği depresyonu göreceğiz.

Daha önce Ewan McGregor’ın Obi-Wan Kenobiyi tekrar canlandıracağını ve Robert Pattinson’ın Batman’i canlandıracağı The Batman filmini, yapımlar duyurulmadan önce haber veren web sitesi We Got This Covered, yine önemli bir gelişmeyle karşımıza çıkıyor.

Habere göre dizinin flashback sahnelerinde Hayden Christensen’ı tekrar Anakin’i canlandırırken görebilirmişiz. Klon Savaşları döneminde Obi-Wan ve Anakin arasında geçen bol diyaloglu bir flashback sahnesi olmasını umut ediyorum. 

Ama Bölüm IX’da Anakin hakkında yaşadığım hayal kırıklığı bu gelişme için beni heyecanlandırmıyor. Çünkü Disney’in işi belli olmaz. 

Böyle bir fikir varsa da onlar çıkartabilir ve yerine güçlü bir kadın karakterin sahnesini koyabilir(!)

Bekleyip göreceğiz…

Güncel haberler oldukça sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güç sizinle olsun.

Önceki İçerikDirektör Krennic ve Darth Vader’ın ilk karşılaşması / (Tarkin ve Palpatine içerir)
Sonraki İçerikQui-Gon Jinn Neden En İyi Jedi?
Darth Gegić
Hayat felsefesinin oluşumunda Star Wars'in büyük bir katkısı olduğunu düşünüyor. Şimdi de franchisea vefa borcunu ödemek için canla başla mücadele ediyor. En büyük hayali başarılı bir film senaristi olup Star Wars için bir hikaye yazmak.