Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Jon Favreau’nun yazdığı, Star Wars liveaction dizisinin 10 bölüm olacağını ve 100 milyon dolar gibi büyük bir bütçeye sahip olduğunu söylemiştik. Dizi için Disney’in ilk isteği “kalite” idi. Bütçesinden anladığımız kadarıyla da öyle olacak zaten. Şimdi gelelim konusuna.

Belirtilene göre dizi Star Wars: Jedi’ın Dönüşü ve Star Wars: Güç Uyanıyor arasında geçecek. Ancak dizi, Clone Wars ve Rebels animasyonlarındaki bazı hikaye ve detaylardan faydalanacak. Hazır mısınız? Dizi, Mandalore gezegenine odaklanacak! Evet, galaksinin en büyük savaşçılarına. Bu kelime bile içimizi kıpır kıpır etmeye yetiyor. II. Ölüm Yıldızı’nın yokedilmesinden 3 yıl sonrayı anlatacak olan dizi, İmparator’un ölümünün Galaksiye yankıları sebebiyle “iç kargaşaya” sürüklenen Mandalore gezegeninde geçecek. Mandalore, bu karışıklığı önleyip tüm klanları birleştirmeye çalışacak. Ekim ayında dizinin çekimleri başlıyor! Bir an önce izlemek istiyorum. Peki ya siz?

Benim fikirlerime gelirsek. Clone Wars’ta çıkan iç karışıklığın etkilerini Rebels’ta da görmüştük. İç kargaşa içindeki gezegende klanlar çatışma halindeydi. Dark Saber’ı dizide göreceğiz muhtemelen. Hatta Rebels’ta bahsedilen ilk Mandalorian Jedi, Tarre Vizsla anlatılabilir. Bunun üstüne Mandalorian tarihine de değinip, Old Republic Dönemindeki boşlukları doldurabilirler.

Star Wars Live Action Dizisi Yolda!

 

Önceki İçerikJedi Düzeni’nin Yedi Işın Kılıcı Dövüş Tekniği
Sonraki İçerikVader’in İlk Işın Kılıcı ve Gördüğü Vizyon (Canon)
Berkin Umut Kılınç
13 yıldır Star Wars evreninin içinde kaybolmuş, yolunu arayan bir hayran.