Disney’in, tıpkı Netflix gibi bir platform üzerinde çalıştığını hepimiz biliyoruz. Disney bu platform için elindeki tüm cevherleri kullanmak istiyor.

Disney, Netflix ile anlaşma yenilemesine gitmeyip, yeni Marvel dizilerini 2019’da açacağı platformda yayınlamayı planlıyor. Şimdi bizi ilgilendiren kısma geçelim, Star Wars!

Star Wars için üç farklı seri gelecek. Bunlardan ikisini çoktan biliyoruz. Birincisi ”anime” benzeri çizimleriyle hayranların beklentisini düşüren, Rebels animasyonunun toparladığı tüm ilgiyi yok eden Resistance. Hikaye aralığı bize faydalı bilgiler vereceğini gösteriyor ancak bu tarz çizimler Clone Wars gibi bir animasyondan sonra beklentileri kesinlikle düşürüyor.

Hayranların ”Clone Wars, Clone Wars!” diye tutuştuğunu gören Disney büyük bir sürprize imza atarak, Clone Wars’un yapılan ancak CGI ile tamamlanmayan bölümlerini tamamlayıp yayınlamaya karar verdi. Hayranlar bu haber üzerine çok sevinip övgüler yağdırdı. Tabii bu yeni Clone Wars’un dönüşü Disney için yeni platformunun satın alınmasına yönelik bir hamle. Biz memnuniyet ile kullanırız tabii. Gelelim yeni Star Wars dizisine.

Evet, bu bir dizi. Gerçek insanlar, gerçek kostümler tıpkı bir film gibi. Disney bu dizi ile turnayı gözünden vurmayı planlıyor. Bu dizi için tam tamına 100 milyon dolar bütçe ayıran Disney, dizinin yazarı olarak Iron Man’i yöneten ve Han Solo film ekibinde yer alan Jon Favreau’yu görevlendirdi. Dizi 10 bölümden oluşacak ve Star Wars evreninde geçen mini hikayelere tanıklık edecek. Benim beklentim, bir Jedi ya da Sith’ten önce, ödül avcıları ve kaçakcılar görmek. Şimdiden sabırsızlanıyorum!

Önceki İçerikBilge Darth Plagueis’ın Trajedisini Hiç Duymuş muydunuz?
Sonraki İçerikJedi Düzeni’nin Yedi Işın Kılıcı Dövüş Tekniği
Berkin Umut Kılınç
13 yıldır Star Wars evreninin içinde kaybolmuş, yolunu arayan bir hayran.