Bilmeyenler için kısa bir bilgilendirmeyle başlayalım. Bildiğiniz gibi Anakin, Obi-Wan ile düellosu sonrasında kendi ışın kılıcını kaybediyor. Tam olarak Vader olduktan sonra haliyle bir ışın kılıcına ihtiyaç duyuyor. Sonrasında Vader, Palpatine’in emriyle yıllar önce Jedi Düzenin’den ayrılmış ve gücü kendi içinde yaşamaya, hayatını meditasyon yapmaya adamış olan bir Jedi’ı avlamaya ve onun ışın kılıcını ele geçirmeye yolluyor. Tahmin edeceğiniz üzere Vader bu görevi başarıyla tamamlıyor.

Vader kılıcı ele geçirdiğinde Palpatine’in yönlendirmesiyle Mustafar’a yol alıyor.

Palpatine: Mustafar diğer gezegenlerden çok daha eşsiz. Burası, derinlerde bir yerde gücün karanlık tarafını barındırıyor.

Üstelik Vader için bunun başka bir anlamı var. En büyük yenilgisini aldığı gezegen burası…

Vader’in bir gezegene gitmesinin bir sebebi de var. Canon evrene göre kyber kristalleri canlı varlıklar. Karanlık tarafı kullananlar bu kristalleri kendi iradelerine göre bükerek “kanama” dedikleri olayı gerçekleştiriyor. Kyber kristali bu eylemden sonra kırmızı rengine bürünüyor.

Vader’ın gemisi iniş yapıyor ve ustasının deyimiyle “onu karanlık tarafın çağırdığı yere” gidiyor. Bir mağaranın ortasındaki taşa ışın kılıcı yapmak için gerekli olan materyalleri serdikten sonra elindeki yeşil kyber kristaline güç ile yoğunlaşıyor. O kristale tüm öfkesini, nefretini ve acısını veriyor Lord Vader. Sonrasında ise büyük bir patlama gerçekleşiyor ve Vader’in kaskının göz merceğinin kırıldığını ve Vader’in tekrar mavi gözlü olduğunu yani tekrar Anakin olduğunu görüyoruz. Vader/Anakin büyük bir şaşkınlıkla:

– ”Ne yaptım ben!”

Sonrasında yerinden kalkıyor kanamamış kyber kristalini kabzaya yerleştiriyor ve yoluna koyuluyor.

Vader’ı İmparatorluk Ofisinde Palpatine’in karşısında görüyoruz:

Palpatine: Çırağım! Geri dönmüşsün. Görevini layığıyla yerine getirdin mi?

Vader: Getirdim.

Palpatine: Göster bana. Kılıcını görmek istiyorum.

Vader öldürdüğü Jedi’dan aldığı yeşil ışın kılıcını aktif hale getirir. O esnada Palpatine şaşkın ve öfkeli bir tonla:

– Demek kararın bu yönde.

Vader: Evet, öyle…

Palpatine bu cevabı aldıktan sonra tıpkı Revenge of the Sithte Windu ve yanındaki 3 Jedi üstadına saldırdığı gibi Vader’a da o şekilde saldırıyor. Yani 720 derece dönerek ve force scream ile.

Dövüşürlerken bir yandan Palpatine:

– Öyle olsun dostum. Demek zayıflığı seçtin, öyle olsun.

Vader’ın force ile Palpatine’in boynunu kırıp onu öldürdüğünü görüyoruz.

Bir kayanın tepesinde huzurlu ve düşünceli bir şekilde oturan ve manzarayı seyreden Obi-Wan aniden bir ses duyar ve arkasını döner. Gördüğü şeyden sonra tereddütsüz biçimde ışın kılıcını aktif eder.

Bu gördüğü Darth Vader daha doğrusu eski çırağı Anakindir. Bir terslik olduğunu sezer fakat Vader’ın da üstü başı dağınık ve zırhı aşınmış olduğu için durumun olağan dışı olduğunu varsayar. Vader kaskını çıkarır ve:

– Obi-Wan… Lütfen…

Bunu her şeyini kaybetmiş ve çaresiz bir adam olarak söyler Anakin.

Kenobi kılıcı kaldırır ama Vader’ın suratına baktığında Anakin’i görür. Kılıcını deaktive eder…

Birdenbire tekrar ilk sahneye yani Vader’in kyber kristali büktüğü ana döneriz. Vader adeta suyun altında nefesini uzun süre tuttuktan sonra yüzeye çıkan bir insanın vereceği tepkiyi verir. Vader’ın gözlerinin hala Sith sarısı olduğunu ve bu tüm gördüklerimizin aslında bir vizyon olduğunu anlarız.

Vader kristale yoğunlaşır. En çok acı duyduğu anları zihninden geçirir. Kenobi ile düellosunu, Mustafardaki lavları görürüz. Annesinin cesedin taşıdığını ve Padmé’yi…

Corusant, İmparatorluk Ofisi…

Palpatine koltuğunda oturmaktadır. Yanında ise Tarkin ve Mas Amadda ona durum raporu veriyordur. Aniden birinin odaya baskın yapar gibi girdiğin anlaşılır nitekim İmparatorluk Muhafızlarının vaziyet aldığını görüyoruz. Fakat boşuna…  İkisi de güç tarafından camlara yapıştırılıyor tabiri caizse.

Vader’ı kendinden emin ve güçlü bir şekilde bu üçlünün karşısında dimdik görüyoruz.

Palpatine: İkiniz de odayı terk edin.

Tarkin: Ama imparatorum güvenliğiniz söz konusu

Palpatine: Merak etme tamamen güvendeyim Tarkin. Şimdi çıkın.

Palpatine memnun bir üslupla:

– Çırağım?

Sanki bir şey beklermiş gibi. Fakat Vader da beklentiyi karşılayan bir hareket ile kırmızı ışın kılıcını aktif ediyor ve:

– Ustam…

Bu hikaye aslında bundan sonra süre gelecek bin bir hikayenin başlangıç noktası. Neticede Lord Vader’ın Jedi avı bu kılıcı yaptıktan sonra başlıyor.

KaynakMarvel Star Wars: Darth Vader 2017 (#5)
Önceki İçerikStar Wars Live-Action Dizisinin Konusu Belli Oldu!
Sonraki İçerikStar Wars Resistance’ın İlk 5 Bölümünün Özeti Yayınlandı
Darth Gegić
Hayat felsefesinin oluşumunda Star Wars'in büyük bir katkısı olduğunu düşünüyor. Şimdi de franchisea vefa borcunu ödemek için canla başla mücadele ediyor. En büyük hayali başarılı bir film senaristi olup Star Wars için bir hikaye yazmak.