Solo’da Bizi Bekleyen Bir Sürpriz Var!

Son Jedi’dan sonra Star Wars fanları değişik duygular içerisindeydi. Öyle ki normalde Star Wars adı geçen herhangi bir ürün veya hizmet piyasaya sunulduğunda heyecanlanan bu kitle serinin en efsanevi karakterlerinden biri olan Han Solo’nun origin hikayesini görmek için -ilk başta- o kadar heyecanlanmamışlardı. Nasıl heyecanlansınlar ki?

Son Jedi için gerek TV spotlar, gerek sosyal medyadan paylaşılan sneak peekler, gerek çizgi romanlarda saklı küçük göndermelerle yaratılan beklenti çok üstteydi ve haliyle fanları tatmin etmedi. Star Wars fanları tıpkı kötü futbol oynayan takımın taraftarı takımdan nasıl soğuyorsa bir nebze de olsa Star Wars evreninden soğudular ya da daha doğrusu 2012’den sonra ilerleyen bu süreçten bıktılar. Neyse bugün geçmişi ve kötü anıları konuşmayalım. 1 hafta sonrası hakkında konuşalım. İçimden bir ses bu filmin harika olacağını söylüyor. Bunun başlıca sebebi ne yönetmen, ne oyuncu kadrosu ne de senaryo. Bu biraz psikolojik anlamda bir başarı olacak zira fanlar büyük bir beklenti içerisinde değil ve böyle olduğu zaman kitleye bir şeyi beğendirmek daha da basittir.

Solo: Bir Star Wars Hikayesi 25 Mayıs’ta sinemalarda.

Disney bu film için işleri biraz daha ağırdan aldı. Önce bize daha çok prodüksüyonu gösteren ve bir nebze de olsa karakterlerden küçük esintiler sunan bir teaserla yola çıktılar. Hemen ardından gelen fragmanla fanlarda hypelanma seviyesi artış gösterdi. Napalım?! Ne kadar kızsak da eleştirsek de işin içinde Star Wars oldu mu dayanamıyoruz! Bazı fanlar o kadar bağnaz ki -dünya çapından bahsediyorum- film daha vizyona girmeden saldırmaya ve sabote etmeye başladılar. Hatta bazıları daha filmi izlemeden IMDB’de kasıtlı olarak düşük puanlar verdi. Disney benim babamın oğlu değil. Tamam, belki bazı işleri batırıyor olabilirler ama Oscarlı yönetmenin (Ron Howard) başında olduğu bu filmi henüz izlemeden değerlendirmek bir kere emeğe saygısızlıktır.

Tıpkı ilk spin-off film Rogue One’da Vader ve Tarkinin gözüktüğü gibi fanlar yine bu filmden eski karakterleri görmeyi umuyordu fakat ne fragmanlarda ne tv spotlarda buna dair bir şey yoktu. Şahsen ben Darth Vader’in büyük olasılıkla gözükeceğini tahmin ediyordum fakat henüz buna dair bir ipucu yok. Peki ya hangimizin aklına Kenobi ve Maul’un gözükebileceği ihtimali geldi ya da belki Palpatine’in?

Bunun kesin bir bilgi olmadığını belirtmek isterim öncelikle fakat yabancı kaynaklarda sağda solda sızan bu bilgileri ilk gördüğümde çok heyecanlandım ve hemen sizinle paylaşmak istedim.

Sızan bilgiye göre izleyiciler bunu görünce büyük bir şok yaşıyormuş nedeni ise bu sahneye dair filmde en ufak bir ipucu dahi yokmuş. Cameo filmin sonlarına doğru bir sahnede olacağı söylentisi var. Galiba yeni taktikeri bu. Spin-offların son sahnesine doğru seyircinin kalp ritmini arttırmak. O Vader’ın koridor sahnesi yok mu…  

Kimin nerede nasıl gözükeceğine dair en ufak bir ucu olmasa da hepimizin aklına gelen isimler malum.  

Yıldız Savaşları Youtube yorumcusu Mike Zeroh (genelde kaliteli içerik sunan ve dediklerinin doğruluk payı yüksek olan biri) şöyle diyor: “Sonlara doğru harika bir cameo ile izleyenler çok şaşıracaklar.” Ben aynı cümleyi farklı site ve forumlardan çok okudum fakat bana bir anlam ifade etmedi fakat Mike diyorsa iş başka. Off, terlemeye başladım bile!

Ve Mike ekliyor:

“Bu karakter Star Wars evreninde oldukça önemli bir karakter. Tahmin etmem gerekirse, belki de İmparator Palpatine. Belki de Darth Maul, hatta Yoda’dır.” diyor. Ayrıca bir prequel üçlemesi karakteri olduğu söyleniyor bilgisine de bize ulaştırıyor. Son zamanlarda artan Obi-Wan filmi dedikoduları hatta çıkan yarı offical haberler şimdiden bizi heyecanlandırıyor. Belki de bu filmin sonlarına doğru küçük bir Obi-Wan sahnesi -tıpkı Star Wars Rebels’in 3.sezonunun sonu gibi- görebiliriz. Sizi bilmiyorum ama güzel bir Han Solo filminin sonlarına doğru bir de üstüne bunu görsem ben o salondan doymuş olarak çıkarım.

Peki ya Obi-Wan cameosu değil de gerçek bir “kralı” 13 sene aradan sonra görmüş olsak? Kral’ı neden tırnak içine aldığımı tahmin etmişsinizdir herhalde çünkü gerçekten bir kraldan, bir imparatordan bahsediyorum. Sinsi bakışları ve yoldan çıkarıcı sözleriyle bana göre tarihin en büyük villianı olan İmparator Palpatine’den namı değer Darth Sidious’tan yani asıl adıyla Senato’dan bahsediyorum.

Sidious, karşımıza ne şekilde çıkarsa çıksın Star Wars fanları bunu kabullenecektir. Çokça eleştiri alan Star Wars Rebels dizisinde bile beğenilmişse daha ötesi yok bunun.

Umarım okurken yorulmamışsınızdır zira ben bu yazıyı yazarken aynı anda arkadan Danimarka Ulusal Senfoni Orkestrasının Star Wars konserini son ses dinliyor, öbür taraftan Vader 2017 serisinde eksik issuelarımı online olarak almaya çalışıyor ve bir yandan da öğrendiğim bu heyecan verici haberlerin verdiği adrenalini dizginlemeye çalışıyorum.

Kusuruma bakmayın…

Umarım haftaya cuma hepimiz filmden mutlu ayrılırız da Last Jedi’da olduğu gibi fanlar arasında bir iç savaş çıkmaz.

Ama inanıyorum bu film gayet tatmin edici olacak!

Önceki İçerikKaranlık Mürit Umutların Tükendiği Yer…
Sonraki İçerikYeni bir Devrim: One Sith
Darth Gegić
Hayat felsefesinin oluşumunda Star Wars'in büyük bir katkısı olduğunu düşünüyor. Şimdi de franchisea vefa borcunu ödemek için canla başla mücadele ediyor. En büyük hayali başarılı bir film senaristi olup Star Wars için bir hikaye yazmak.