One Sith

One Sith Doktirin’i, Darth Sidious tarafından Rule of Two’nun yerini almak için yazılmış bir doktirindir. Nihayetinde Rule of Two onun amacına hizmet etmiş ve artık istediği yere gelmiş,gücü elinde bulundurmuştur artık o İmparator’dur.

 

En güçlü Sith Lordu Darth Sidious namı değer Sheev Palpatine

“Jedi’lar hakkında çok şey biliyorum. Yok edilmeleri gerekliydi. Hala gerekli. Onlar kaosun ajanları. Güç’ün Aydınlık Tarafı ile kör olmuşlar. Sith’in kusursuz düzenini asla anlamadılar hep inkar ettiler.”

-Darth krayt

Rule of One, ilk olarak Darth Sidious’ın siyasi tezi Absolute Power’da dile getirildi; burada Sith’in tek başına bir Kara Lord (Sidious’un kendisi) tarafından kurulacağını belirtti. Galaksinin İmparatoru olarak sonsuza kadar yaşayacaktı..  Darth Sidious’dan önce de karanlığın Kara Lordlarından biri olan Darth Tenebrous, yontulmaya ihtiyaç duymayacak kadar güçlü bir Karanlık Lord olan “One Sith” in yükselişinin kaçınılmaz olduğunu hesaplamıştır.(Darth Krayt için söylemiştir.)

One Sith, Darth Krayt tarafından yaratılmış ve sadece tek kuralın izini sürmüştür. “Bir”,Sith Emri’ydi; Karanlık Taraf’ın çok sayıda köle,uşak,usta ve lordları vardı velakin Sith’in sadece bir Karanlık Lordu!

Darth Krayt ve Darth Wyyrlok

One Sith: sith düzeninin kendisi,İmparatorluğa benzer ancak lidere kesin ve kör sadakat gerektiriyordu. Kurucu olan Krayt, neredeyse buna sahipti, komutasındaki herkes (komutasındaki ikinci kişi dışında) kesin bir biçimde ona sadıktı. Yeni Sith Düzeni,Kendisini Krayt’ın Bir Kuralı’na göre yürüten yeni bir Sith tarikatıydı, daha önceki Rule of Two düzeninin ya da eski Sith İmparatorluğu’nun infaz edilmesinin aksine, ağır örgütlenmiş ve bürokratikleştirilmişti. One Sith’i izleyenlerin çoğu doğumdan eğitildi ve siparişe mutlak sadakat duygusuyla sarıldı, kırmızı ve siyah dövmeli bir görünüm kazandı.Kabzası mercan desenli bir tasarımdan olan ışın kılıçlarını taşıdılar. Bu Sith düzeni, Darth Andeddu ve Darth Bane’nin holokronları  tarafından “sapkınlık” olarak kabul edildi.

 

İki yerine şimdi sadece bir tane var. Sith Düzenin kendisi! Sith’i yeniden yarattım. Lord Bane, senin bir zamanlar yaptığın gibi…

-Darth Krayt’tan Dart Bane’in holocronuna.

Krayt, sonuçları ağır olsa da Sith tarihinde unutulmayacak bir devrim gerçekleştirmişti…

Önceki İçerikHan Solo Cameo Sürprizi
Sonraki İçerikThe Clone Wars’un Abartılan Bir Seri Olması