Filmin çıkacağı duyurulduğundan beri akıllarda dolaşan sorudur; “Neden Han Solo?” bu yazımızda bu soruya bir nevi cevap olacağız, çünkü Star Wars evreninin genel olarak böyle filmlere  ihtiyacı var.

İşte Neden Han Solo?

Solo A Star Wars Story

Başka fikir mi kalmadı?

Disney ve Lucasfilm adına konuşamayız ama bu konu hakkında bir kaç yorumumuz var, Lütfen köklü iki kuruluştan bahsediyoruz, özellikle sosyal medyada kendilerini gerçekten akıllı sanan insanlara sesleniyoruz, sizin düşünüp belki bir grupta veya yorumlarda yaptığınız bkz: ‘Vader filmi çekseler Han Solo ne ya’   gibisinden sitemleri, Disney gibi fan servis yapan bir firmanın düşünemediğini mi zannediyorsunuz? düşünebiliyorsanız neden böyle yorumlar yapıp popüler kültürün etkisinde kalmaya devam ediyorsunuz?

Han Solo ilk set görüntüsü

Neden  Han Solo?

   Çünkü bu karakterin gençliği Genişletilmiş Evren’de bile doğru düzgün bir şekilde işlenemeyen Han Solo göründüğünden çok daha derin bir karakter Han Solo‘nun bu filmi hak ettiğini düşünüyoruz. Peki ya Neden Obi-Wan veya Eski Cumhuriyet (Old Republic) değil? Öncelikle Eski Cumhuriyet basit bir era değil doğal olarak tek filmde anlatılacak kadar basit bir işte değil. Bunun yanı sıra Genişletilmiş Evren’den direk alınıp Canon’a entegre edilebilecek bir dönem değil Genişletilmiş Evren ile bile çelişen Eski Cumhuriyet,  Canon‘a geçirilmeden önce üzerinde çok çalışılması gereken bir proje. Bir diğer sebep ise Disney’in genel olarak yeni çıkaracakları içeriklerin Prequel dönem sonrası için çıkarması.

Darth Revan ve Darth Malak

   Obi-Wan içinde benzer sebepler bulunsa da onun hikayesi, örnek verecek olursak: Tatooine sürgünü sanılanın aksine çok basit bir şekilde geçiyor Genişletilmiş Evren’de bile Ferus Olin ve A’sharad Hett harici hiç bir aksiyona girmiyor. Tek ve önemli görevi Seçilmiş Kişinin, bir zamanlar en yakın dostu olan adamın, tohumunu korumak. Canon‘da ise işler farklı ilerlemiyor girebileceği tek aksiyonu yani en büyük düşmanını (Maul) Rebels  animasyonunda kullanarak Tatooine sürgününü anlatan filmin  önünü kapatıyorlar. Velhasıl, Obi-Wan filmi için çok erken çünkü bir olay döngüsü yaratmak ve onu iki filmin arasına sıkıştırmak basit bir iş değil tamamen zaman isteyen bir proje.Han Solo’da iki filmin arasına sıkıştırılmış bir başka film olsa da hikayesel olarak çok daha kolay bir proje

Obi-Wan Kenobi vs A’sharad hett

Film Hakkında ve Oyuncu Seçimleri

Star Wars, filmlerin en büyük ortak noktası, kariterleri  parlamakla tam anlamıyla herkes tarafından bilinmek arasında kalan oyunculardaki ışığı görüp onları kullanmasıdır. Genel olarak ana karakterler pek bilinmeyen oyunculardan  (Bkz: Luke Skywalker – Mark Hammil) seçilir, diğer  karakterler ise bilinen veya tanınan oyunculardan (Bkz: Obi-Wan Kenobi- Sir Alec Guinness) seçilir Star Wars’un oyuncu seçimleri genel olarak böyledir.  Han Solo filminde de durum değişmemiş, pek bilinmeyen Alden Ehrenreich‘in yanına Emilia Clarke  ve  Woody Harrelson gibisinden oyuncular verilmiş. Çoğu fanın dilinde dolaşan soru ise ‘Yahu bu nasıl Han Solo’  Yavin Savaşı yani A New Hope filminde gerçekleşen 1.Ölüm Yıldızı’nın yok edildiği savaştan yaklaşık 19 yıl öncesinden bahsediyoruz yapılacak daha iyisi olur muydu? izlemeden göremeyiz lakin Star Wars’un yaptığı en iyi iş oyuncu seçimidir (Bkz: Adam Driver- Kylo Ren)

Alden Ehrenreich ve John Boyega

Sonuç olarak cevap veremeyeceğimiz tek soru ‘Ne kadar iyi bir film olacak?’ bunu da izledikten sonra yorumlarız. Şimdiden SWE yönetimi olarak filme gideceklere iyi seyirler  ve esenlikler dileriz.

 

 

 

Önceki İçerikLord Vader; Bir Devrin Yok Edicisi
Sonraki İçerikSolo: Bir Star Wars Hikayesi Karakterleri
Eren Esatoğlu
Bir Star Wars hayranı. Amatör bir yazar. aynı zamanda genç bir donanımcı. En büyük hayali ise Star Wars'u Türkiye'de ileri taşımak