Star Wars: Bölüm VIII – Son Jedi‘ı kuşatan çok sayıda söylenti var. Söylentilerin bazıları o kadar açık ki, onları hakikata bağlayamıyoruz ancak daha mantıklı söylentilerin doğru olduğu kanıtlanmıştı, röportajlar ve oyuncak ilanlarıyla çıkan bilgiler sayesinde. Sonuçta, Star Wars tüm zamanların en büyük film franchise’i ve yaklaşmakta olan film hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir hayran kitlesine sahip.

Peki hayranlar bir söylentinin doğru olup olmadığını nasıl bilebiliyor? Çoğunlukla bazı söylentiler doğrulanırken, diğer söylentiler ise hala doğrunlanmadı. Ortaya çıkan bazı dedikodular, çoğu hayranın muhtemelen ummadığı söylentilerdir, ancak film gelene kadar bilmeyecekler.

Spoiler’ları okumak istemeyen hayranlar devam etmek istemeyebilirsiniz. Hangi söylentilerin gerçek olduğunu bilmek isteyen hayranlar okumaya devam edin. En çok umutla kanıtlanmış söylentilerin bir listesi de vardır.

İşte en umut verici olduğu kanıtlanmış söylentilerin listesi…

15. ONAYLANDI: REY’IN AİLESİ HAKKINDA BİLGİ

Film’de Rey’in ailesi onu Jakku’ya bıraktığını görmüştük. Ama şuan ailesi nerede? Neden kızlarını bıraktılar? Son Jedi’da fanlar neyse ki cevabı alacaklar. ”Filmde çok büyük sürprizler ve dönüşler olacak, fanların bunu yaşamasını istiyorum.’‘ dedi Johnson.

14. ONAYLANDI: GENERAL LEIA FİLMDE BÜYÜK BİR ROL OYNAYACAK

Carrie Fisher’ın ani ölümü ile birlikte, Fanlar Leia’ya şimdi ne olacak gibi sorular sormaya başladı. Carrie’nin çekimleri bitmişi. ”Carrie yeni filmde harika performans sergiledi.” dedi yönetmen R.J. ”Tabiki de bunun son filmi olması için çekmedik, ve filmde sevilecek, etkileyecek çok sahnesi var” diyerek de ekledi.

13. ONAYLANMADI: KYLO REN DEDESİNİN PELERİNİNİ GİYECEK

Bildiğiniz üzere Kylo Ren büyükbabasının hayranı. Hatta büyükbabasının başlığını sakladığını biliyoruz. Kylo siyahlar içinde giyinmeyi, ve Vader’ın yaptığı kötülükleri düşünmeyi seviyor. Söylentilerde Kylo, Vader’ın pelerinini giyeceğini söylüyorlar. Çünkü pisikopat bir fan-boy böyle yapar değil mi? 😛 Star Wars: Battlefront II‘de Kylo Ren ona benzer bir şey giyiyor gibi görünüyor, emin olmamakla birlikte.

12. ONAYLANDI: SNOKE’UN GEÇMİŞİ HAKKINDA BİR BİLGİ OLMAYACAK

Güç Uyanıyor’da en büyük gizemlerinden biri olan Snoke, yeni bir düzeni olan bir kişi… Peki ya bu kişi kim? Nereden geliyor? İstediği nedir? Tabiki de fanlar bu sorulara cevap istiyorlar. Johnson röportajda ”Şuanlık önemli olan nereden geldiği değil, şuan da ne yapmak istediği.” dedi.

11. ONAYLANDI: BB-8 TARZI KARANLIK TARAFINDA DROİDLER OLACAK

Aydınlığın olduğu her yerde karanlık vardır, değil mi? Peki bu droidler için de geçerli mi? Yeni filmde BB-8’e benzeyen bir droid olacak. Adı BB-9E olarak doğrulandı. Fanlar drodin filmde ne tür rol oynayacağını merak ediyorlar. Belki de Kylo Ren’in kişisel droididir…

10. ONAYLANMADI: ÖLÜM YILDIZI GERİ GELECEK

Star Wars evreninin ihtiyacı olmayan şey yeni bir Ölüm Yıldızı!. İlk başlarda görmek harikaydı yani gezegeni yok edecek güçte bir silah vb. ama umarız yeni filmde dönüş yapmaz.

9. ONAYLANDI: SNOKE’UN STARDESTROYER’İ

Fanlar Snoke hakkında daha fazla şey görmek istiyorlar ve istedikleri de olacak gibi görünüyor. Snoke’un gemisi hakkında yeni bir bilgi yayınlandı. Tam 60 km boyutunda. Devasa bir boyutta ve muhtemelen, tamir ve inşa istasyonu olarakta kullanılıyor.

8. ONAYLANDI: LUKE BAŞLANGIÇTA REY’İ REDDEDECEK

Luke uzun zamandır bir gezegende kendi başına yaşıyor. Orada ne yaptığına dair tam bir bilgi yok, ama sonunda Rey onu buldu. Fanlar Luke’un ne tür tepki vereceğini merak ediyorlar. EW ile olan bir röportajda Rey Luke hakkında ”Adada yaşayan, beni istemeyen biri” diye bir cümle söyledi.

7. ONAYLANMADI: LUKE KARANLIK TARAFA GEÇECEK

Yeni TEASER sağolsun Luke eskiye göre daha fazla umutsuz ve optimistik görünüyor. Tüm arkadaşlarını,bir amaç uğruna arkada bıraktı. Şimdi de etrafı Porglarla dolu bir adada yaşıyor. Bu demektir ki Luke’un düşünecek çok zamanı oldu, belki de karanlık tarafa daha da yaklaştı. Söylentiler yeni Luke’un zırhının Sith zırhlarına benzediği doğrultusunda. Evet zırh biraz farklı ve biraz daha koyu ama fanlar onu cidden karanlık tarafta görmek istemiyor, çünkü sevdiği karaktere bunu yakıştıramıyorlar (bizde).

6. ONAYLANDI: LUKE İLK JEDI TAPINAĞINI ARIYOR

Luke adada öylesine dinlenmek için gitmedi, fanların yarısı böyle düşünüyor yani. Luke her şeyi bitirip kaçacak bir tip değil. Belli ki buraya gelmesinin bir sebebi olmalı. Söylentilere göre Luke ilk Jedi tapınağını arıyor (Han Solo, Güç Uyanıyor’da bahsetmişti) ve görünüyor ki Son Jedi’da daha fazla şeyler öğreneceğiz. Luke Ahch-To gezegeninde. Canon romanlarında Luke’un tapınağı aradığını belirtiyor ve söylentiler doğru.

5. ONAYLANDI: KAPTAN PHASMA HAKKINDA DAHA FAZLA ŞEYLER

Kaptan Phasma Güç Uyanıyor filminde bayağı dikkat çekti, çoğunlukla zırhı yüzünden. Filmde pek çok rol oynamadı ama söylentiler Son Jedi’da büyük bir rol oynayacağı doğrultusunda. ”Gwendoline Christie en sevdiğim insanlardan biri ve filmdeki rolünü seveceksiniz” dedi Johnsand, EW’ye. ”Karakter çok cool görünüyor bizde bakalım aksiyonun içine koyunca nasıl olacak merak ettik.” Bu arada hakkında iki tane yeni Roman çıkıyor.

4. ONAYLANMADI: REY’İN İKİ TARAFLI KILICI OLACAK

Rey uzun kılıçlarda çok başarılı biri. Fanlar Rey’in iki taraflı kılıç kullanacağını söylüyorlar, Darth Maul gibi. Söylentilerde Rey kendi ışın kılıcını inşa edecek gibi şeyler yer almaktadır. Ama bir çok hayran Luke’un kılıcıyla eğitim almasını istiyor çünkü Kılıçta bir çeşit aile bağı olduğu düşünülüyor. Kim bilir?

3. ONAYLANDI: SON JEDI ,GÜÇ UYANIYOR’UN KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

Güç Uyanıyor’un final sahnesinde Rey, Luke’a ışın kılıcını vermek üzereydi ve film orada bitmişti. Söylentilere göre film tam kaldığı yerden başlayacak. Mantıken orada başlaması iyi bir şey çünkü insanlar Luke’un ne diyeceğini ne tür tepki vereceğini merak ediyor. Söylentilerde ilk kelimesi ‘‘Sen kimsin?” olacak doğrultusunda, ama tam belli değil.

2. ONAYLANDI: MAZ KANATA HİKAYEDE ROL ALACAK

Maz, Güç Uyanıyor‘da büyük bir rol oynadı. Söylentiler, Son Jedi‘da da iyi bir rol oynayacağı doğrultusunda. Lupita Nyong, Maz’ı yeni filmde seslendirdiği söylemişti.

1. ONAYLANMADI: SON JEDİ, BİLDİĞİMİZ İMPARATOR’UN DÖNÜŞÜ FİLMİ OLACAK

Star Wars Güç Uyanıyor’u izleyen fanların çoğu büyük bir hayal kırıklığına uğradı çünkü Yeni Bir Umut‘un birebir aynısıydı. Bazi fanlar filmi sevdiler. Teaser çıktığından beri insanlar İmparator’un Dönüşü filminin aynısı gibi olacağını düşünüyorlar. Umalım da söylentiler doğru çıkmasın.

Peki siz Son Jedi‘da ne görmek istersiniz? Yorumlarda bize bildirin!

Önceki İçerikLuke’un Son Jedi’da Kullanacağı Silah Ortaya Çıktı!
Sonraki İçerikStar Wars da Değişim: Saf Güç
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.