Ewan McGregor geçtiğimiz günlerde Graham Norton Show‘da yer aldı ve Mart 2021’de çekime başlayacak olan Obi-Wan Kenobi Disney Plus serisi hakkında konuştu.

Dizi için yapılan hazırlık hakkında konuşan McGregor, 20 yıl önce onu ilk oynadığı zamana karşı bu yaşında karaktere nasıl yaklaşması gerektiğinin farkına değindi.

McGregor isimsiz Ob-Wan Kenobi dizisinin üretiminin Mart 2021’de başlayacağını bir kez daha doğruladı. Dizinin şu anda çıkış tarihi yok ancak muhtemelen 2022 yılı içince olacak. İşte McGregor’un Gizli Tehlike‘de çok genç bir Obi-Wan Kenobi’yi oynamaya nasıl hazırlandığını ve bu sefer karakterin Alec Guinness versiyonuna yaklaştıkça biraz farklı olması gerekeceğini anlatan video.

McGregor dizi hakkında konuşurken 1977’deki orijinal Star Wars filminde Alec Guinness‘e yaşının ne kadar yakın olduğunu anlattı. Efsanevi oyuncu Yeni Bir Umut’un yapımında 62 yaşındaydı. Mart ayında üretim başladığında McGregor 50 yaşında olacak.

McGregor, önceki üçlemede Guinness’in Obi-Wan Kenobi karakterinin performansı üzerindeki etkisinin ne kadar olduğunu anlattı. McGregor özellikle Alec Guinness’in kariyerinin başlarından kalma eski filmlere odaklandı ve Guinness’in kendi kasabasının belediye başkanı olan hırslı bir genç adamı canlandırdığı 1952 yapımı The Card‘a atıfta bulundu.

Artık daha yaşlı olduğu için performansı açısından Alec Guinness ile ‘ortada bir yerde’ buluşmak istiyor. Obi-Wan Kenobi, McGregor’un gerçek hayattaki yaşı ile aşağı yukarı aynı olacak ve ona hayatını ve deneyimini diziye taşımak için eşsiz bir fırsat sağlayacak.

Bu noktada şov hakkında çok az şey biliniyor, ancak bazı detaylar belli. McGregor, dizide The Mandalorian’da öncülük edilen Volume teknolojisini kullanacağını doğruladı. Bu dizinin bazı bölümlerini yöneten Deborah Chow, tüm Kenobi dizisini yönetecek. Bölüm sayısı belirsiz bazı söylemlere göre 4 bölümden oluşacak ancak şu an itibariyle kesin olarak sınırlı bir dizi olduğunu biliyoruz.

Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız.

Önceki İçerikNYCC Panelinde The High Republic Hakkında Açıklamalar Yapıldı
Sonraki İçerikThe Mandalorian 2. Sezon Bölüm Takvimi
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.