Resmi Star Wars sitesi Lucasfilm’in yeni Star Wars: The High Republic yayıncılık programının bir parçası olarak geliştirilen yepyeni bir karakter olan Jedi Ustası Stellan Gios için hazırlanmış ışın kılıcı tasarımına ilk bakışımızı sağlıyor. Aşağıdaki resimler yazar Daniel Wallace tarafından yazılan ve 20 Ekim’de piyasaya sürülmesi planlanan Insight Editions‘ın The Lightsaber Collection‘dan alınmıştır.

Konu High Republic dönemi için ışın kılıçları tasarlamaya geldiğinde Lucasfilm bunların özel olması gerektiğini biliyordu. Obi-Wan Kenobi‘nin dediği gibi daha medeni bir çağ için zarif silahlar. Bu yüzden hikaye anlatımındaki en efsanevi kılıçlardan birinden ilham aldılar. 

Lucasfilm Publishing‘in kreatif direktörü Michael Siglain “Yüksek Cumhuriyet’in Jedi Şövalyelerini ayırt edici ve anında tanınır hale getirmek istedik ve bu sadece onların kıyafetleri için değil ışın kılıçları için de geçerli,” diyor. “Bu dönemin Jedi’larına sık sık ‘Yuvarlak Masa’nın Jedi Şövalyeleri’ diyoruz. Bu fikri bir adım öteye taşıyarak kılıçları kendi Excalibur sürümleri olarak görülebilir.”

Sanatçı Grant Griffin ile yapılan ilk keşiflerin ardından Disney Publishing illüstrasyon yöneticisi Jeff R. Thomas, Stellan’ın ışın kılıcı kabzasını daha da geliştirdi. Thomas, “Stellan’ın ışın kılıcını tasarlarken var olan ikonik ışın kılıçlarına baktım” diyor. “Diğer ünlü ışın kılıçlarının yanında durabilen ancak aynı zamanda ona özgü olan ve Yüksek Cumhuriyet dönemini çağrıştıran ikonik bir silaha ihtiyacı vardı.”

Altın, Stellan’ın silahının tasarımında dönemin Jedi cüppelerinde görülen süslemeyi yansıtan dekoratif vurgular da dahil olmak üzere belirgin bir şekilde görünür. Crossguard unsurları ise Yüksek Cumhuriyet dönemindeki sanat düzeyini ortaya çıkarır. Kesinlikle bir ışın kılıcı ama daha önce görmediğimiz cinsten. 

KaynakStarWars.com
Önceki İçerikHan Solo: Bir Star Wars Hikayesi Soundtrack Deluxe Sürümü Açıklandı
Sonraki İçerikMarvel Star Wars #7’de Tarkin Saldırıya Hazırlanıyor
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.