Ewan Mcgregor, insanların Star Wars Öncül Üçlemesine olan bakışlarının zamanla ne kadar değiştiğini açıkladı. George Lucas tarafından yazılıp yönetilen üçleme, bildiğiniz üzere Anakin Skywalker‘ın, Darth Vader olma sürecini anlatıyordu.

1999 ile 2005 yılları içinde yayınlanan filmlerden, ilk ikisi karışık bir çok inceleme aldı ama üçüncü film ile işler daha iyi bir şekil aldı. Yine de hala, Star Wars hayranları için büyük bir hayal kırıklığı vardı çünkü otuz yıl önce çığır açan ve çok sevilen seri için yepyeni bir içerik üretmeye çalışılmıştı. Üç filmin çoğu eleştirisi, olayların aşırı kullanımı ve dengesiz bir hikaye anlatımına dayanmıştı. Ama The Phantom Menace‘in vizyona girişinden 20 yıl sonra, öncül üçlemeye olan bakış açısı biraz yumuşadı. Bir çok hayran üçlemeye iyice değer vermeye başladı ve bu McGregor‘u mutlu etti.

‘Son 25 Yılın En Etkili 25 Film Sahnesi’ nin parçası olan ve listeyi hazırlayan Vanity Fair’e konuşan McGregor, Star Wars Öncül üçlemesini yeşil ekranlarda nasıl çektiklerini ve başta ondan nasıl nefret ettiğini andı ve Lucas’ın ona nasıl başka seçenek bırakmadığını anlattı. Ayrıca insanların önceden filmlerle dalga geçmesinin onu ne kadar üzdüğünü belirtti. Fakat şimdi üçlemenin bu kadar takdir edilmesi onu temize çıkmış gibi hissettiriyordu.

Bölüm III tamamen yeşil ekrandı; yeşil arkaplanda, yeşil zeminin üstündeki yeşil disklerde. Biz birbirimize ışın kılıçlarıyla saldırdıkça adamın biri bizi tavuk gibi döndüre döndüre çekiyordu. Sizi duygusal olarak ayakta tutan şey diğer aktördü. Bölüm II’de tek başıma, ince hava tabakasına konuşuyordum. Ama bu sahne Obi-Wan için korkutucuydu. Anakin’i kaybettim ve bizi Bölüm IV – V – VI’ya götürebilecek tehlikeleri gördük. Yeşil ekrana mızmızlanırken bir yana, Obi-Wan’ı ve Alec Guinnes’e olan bağlantıyı oynarken zevk aldım. George Lucas Öncül üçleme ile çok farklı bir şey yapmak istedi. Bu yüzden insanlar aldatılmış hissediyor. İnsanların gülmesi ve şakalar yapması üzücü. Şimdi, yıllar sonra o zaman çocuk olan nesile öncül üçleme çok fazla şey ifade ediyor. Sırıtmaktan, alaycı görüşlerden uzak geri dönüşler alıyorum. Ve bu konuda gerçekten mutluyum.
İnsanların bulduğu bu kadar sorun arasında, McGregor’un Obi-Wan’ı oynayışı hakkında bir sorun bulmak çok zor olurdu. Öyle ki, bugüne kadar hayranlar hala bir solo film ile geri döneceğinin umudu içerisindeler (bizde!). Aslında bazı yaygın söylentiler Lucasfilm’in zaten Ben Kenobi‘nin inzivasını anlatan bir solo film yapmayı planladıklarını söylüyor ama henüz bir şey ortaya çıkmadı. Solo: Bir Star Wars Hikayesi‘nin yetersizliği yüzünden Lucasfilm diğer antoloji filmlerini beklemeye aldığını bildirdi.
Öncül üçlemenin kötü anlatıldığı gibi kuşkusuz Disney’in yeni üçlemesine bağlanan yollar da zenginleştirildi. Bugünlerde çoğu hayran geçmişteki hatalarını görüp öncül üçlemenin değerini anlayabiliyor. Filmin zayıflıklarının üstünü örtüyorlar. Bu yüzden öncül üçlemenin ününün zamanla değiştiğini görmek güzel.
Önceki İçerikBölüm IX Setinden Yeni Bir Karlı Gezegen Görüntüleri Geldi!
Sonraki İçerikElon Musk The Mandalorian Setini Ziyaret Etti
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.