Star Wars Bölüm IX setinden çekilmiş bazı fotoğraflar, yeni üçlemenin son filmi ikinci kez bizleri karlı bir ormana götüreceğini gösteriyor. Ancak sette, Starkiller Üssü’ne geri dönüş olmayacağını, tamamen yeni bir gezegen göreceğimizi öne süren önemli bir ayrıntı var.

Instagram’da açığa çıkan bazı set fotoğrafları, İngiltere’deki Pinewood Stüdyoları’na uzak olmayan bir yerde olduğunu gösteriyor. Bölüm IX’un karla kaplı başka bir gezegende geçeceğini gösteriyor:

Kilit ayrıntılardan biri, bunun ne Güç Uyanıyor’un sonunda tamamen yok edilen ve sadece flashbacklerle gözükebilecek olan Starkiller Üssü’ne, ne de Hoth’a bir geri dönüş olmadığını belirtiyor. Fotoğraflarda görünen ortamın sadece mimari yapısı ve renkleri değil, konumu da Starkiller Üssü’nde gösterilenden tamamen farklı. Fotoğraf bir ormanın ortasını gösterirken, Güç Uyanıyor’da nispeten daha temiz bir bölge mevcuttu. Görünen o ki, bu set fotoğraflarındaki ortamın tarzı ağırlıklı olarak dışarıdan çekim yapılacakmış gibi görünen binalarda meydana gelecek olan bir tür yıkıma işaret ediyor.

Bölüm IX’un çalışma felsefesi, bizleri Star Wars’u gerçekten büyük bir ölçekte görmemize izin verecek, farklı mekanlara götürecek bir filmin geldiğini gösteriyor. Sizler gibi biz de daha fazlasını öğrenmek için sabırsızlanıyoruz ve filmin çıkış tarihine yaklaştıkça ayrıntılar için interneti didik didik edeceğiz.

Güç sizinle olsun…

Önceki İçerikDisney+ İçin Star Wars “Filmleri” Çekilmeyecek
Sonraki İçerikEwan McGregor Prequel’lere Olan Tepkilerin Nasıl Değiştiğini Açıkladı
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.