Kim ne derse desin The Force Awakens güzel bir filmdi. Özellikle yeni üçlemenin başlangıcı, ilk ayağı olduğunu düşündüğümüzde film asla sırıtmıyor. Hele hele The Last Jedi ile karşılaştırdığımızda…

J. J. Abrams başarılı ve sevdiğimiz bir abimiz ona şüphe yok. İnanıyorum ki Bölüm IX ile da hayranları memnun edecek bir film yapacak. Ama gelin görün ki birazdan bahsedeceğim sahneyi filmden çıkarması bence yanlış bir karar.

Hatırlarsanız Maz Kanata’nın mekanında Rey, gücün onu çağırmasıyla mekanın alt katına
iniyor. Sonrasında açtığı sandıkta Anakin’in (Evet Battlefront 2’nin dediğinin aksine Rey’in
değil ANAKİN’in!!!) ışın kılıcını görüyor ve ona dokunduğu anda bir vision görüyordu. Gördüğü visionda Bespin’den tutun da Kylo Ren ve Ren Şövalyelerini gördüğünü görüyoruz.

Burada dikkat çeken Episode V‘te Luke ile Vader’ın savaştığı Bespin’deki o koridoru görüyoruz.

İşte normalde bu sahnede o düellonun kendisini görecekmişiz! Hatta bu sahne için genç Luke’u oynayacak biri cast edilmiş, makyajı bile yapılmıştı.

İşte sızan/sızdırılan o görsel:

Keşke ama KEŞKE bu sahneyi çekmeye karar verselermiş. Çok cesur bir hamle olurdu.
Tabii yeni Star Wars filmlerinde maalesef pek cesur kararlar alınmıyor. Gareth Edwards’ın Rogue One’daki koridor sahnesi hariç!

Umarım Abrams, Episode IX’da bize bol bol nostalji yaşatır.

Önceki İçerikGeorge Lucas, Kenobi Filmi için Tekrar Koltuğa Oturabilir!
Sonraki İçerikJedi mirası açığa çıkacak mı?
Darth Gegić
Hayat felsefesinin oluşumunda Star Wars'in büyük bir katkısı olduğunu düşünüyor. Şimdi de franchisea vefa borcunu ödemek için canla başla mücadele ediyor. En büyük hayali başarılı bir film senaristi olup Star Wars için bir hikaye yazmak.