Darth Plagueis Kimdir? (Legends)

Darth Plagueis, Muun ırkına mensup bir Sith lorduydu. Bilge olarak anılırdı. Darth Bane soyunun mirasçısıydı. Darth Tenebrous tarafından eğitim aldı ve midichlorian manipülasyonunda ustalaştı. Ölümsüzlük peşine düşerek, ölümü aldatmanın ve yeni hayatlar yaratmanın yollarını denedi. Kamuoyunda Bankacılık Klanı majesteleri II. Hego Damask olarak belirli yıldız sistemlerinde, suç lordlarının yükselişine ve düşmesine destek olarak Cumhuriyet’i karmaşaya soktu.

Plagueis ve yeni çırağı Sidious.

Plagueis’in galaksi tarihine en büyük etkisi Darth Sidious’u eğitmesiydi. Galaksiyi kontrol altına alacak bir çırak yetiştiriyordu ve onun sayesinde yeni bir çağ başlayacaktı. Yıllardır Naboo’da Sheev Palpatine olarak bilinen ve senatör konumuna yükselen Sidious’a yardım etti ve çırağını 32 YSÖ’de Cumhuriyet Baş Şansölye seçimlerine soktu. Birlikte Yinchorri Ayaklanması’na, Naboo İstilasına ve gelecek yıllarda Jedi Düzeni’ni yıkacak olan savaşa zemin hazırladılar. ”Seçilmiş Kişi” olan Anakin Skywalker’ın doğuşunda bile farkında olmadan sorumlu olan kişi Darth Plagueis’ti.

Plagueis, Sidious’a tavsiyelerde bulunmak için Cumhuriyet’in eş başkanlığına atanmayı istedi. Kendisini kendi araştırmalarına adadı. Fakat çırağının başka planları vardı. Sidious, ustasının yararlılığını kaybettiğine ikna ederek seçimden bir gece önce uykusunda öldürdü ve kendi Galaktik İmparatorluğuna tek başına hükmetmeyi başardı. Sidious daha sonra Darth Plagueis’in trajedisini ”eski bir Sith efsanesi” olarak Anakin Skywalker’ı karanlık tarafa çekmek için anlattı. Plagueis ise Jedilar için gizemli bir figür olarak bilinerek ölmüş oldu.

Plagueis’in ölümü.

Güçleri

Plagueis, Güç’ün doğal olmayan yönlerinin ustasıydı. Hayat özünü manipüle edebiliyordu. Plagueis birini ölümden kurtarabilir ya da aşırı derecede gücünü kullanırsa yeni hayatlar yaratabilirdi. Bunları ölümsüzleşmenin yollarını ararken keşfetmişti.

Kılıç tekniklerinde ve gelen darbeleri savurmakta ustaydı. Tenebrous çırağını her zaman dövüş sanatı ustas ıolarak görüyordu. Plagueis çok hızlı koşabiliyordu. Plagueis’in Güç ile yaptığı illüzyonlar Sidious’u bile kandırabilecek nitelikteydi.

Üzerine gelen lazerleri emip Force Lightning halinde geri püskürtebiliyordu. Bir dövüş sırasında üç kalbinden ikisini kaybetmesine sebep olacak kadar güçlü bir Güç dalgası attı ki altıdan fazla saldırganı atomlarına ayırdı. Onun dövüşmek için ışın kılıcına ihtiyacı yoktu. Bir el oynatması ile herhangi bir nesneyi mermiden daha tehlikeli hale getirebiliyordu. Geleceği görebilme yeteneğine sahipti, ölümünün çırağının elinden olacağını biliyordu. Bu güç ile Bal’demnic Savaşı hakkında vizyonlarda almıştı. Tenebrous’un ölümünden bir gün sonra bu vizyonlar tekrar ortaya çıkmıştı. Kendi ölümünden bir kaç gün önce Darth Maul ve Anakin Skywalker’ı içeren olayları izlemişti. Plagueis’in Sith büyüsünü tamamladığı düşünülüyordu.

Darth Plagueis Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin;

Darth Plagueis Hakkında Her Şey (Legends)

Önceki İçerikYoksa Richard E. Grant Bölüm 9’da Thrawn mu Olacak?
Sonraki İçerikStar Wars Live Action Dizisi Yolda!
Berkin Umut Kılınç
13 yıldır Star Wars evreninin içinde kaybolmuş, yolunu arayan bir hayran.