EA’nın Star Wars Açık Dünya Oyunundan Gelişme

EA’nın Star Wars oyunlarındaki ilerleyişi, Visceral Games’in kapanması ve Amy Hennig’in ayrılmasıyla birtakım problem ortaya çıkmış olsa da, yayıncı firma açık dünya projesi söz konusu olduğunda hâlâ çok fazla yeteneğe sahip. Özellikle belirli bir stüdyo ile.

Game Informer geçtiğimiz günlerde Motive Studios genel müdürü Jade Raymond’la (Assassin Creed’den hatırlıyoruz), stüdyodaki isimsiz Star Wars açık dünya projesinin nasıl ilerlediğini konuşmak için bir şans yakaladı ve projede çok fazla tecrübeli insan var gibi görünüyor.

Raymond, “Ragtag zaten Vancouver’daki ekiple birlikte geliştirildi, bu yüzden üzerinde çalışan bir grup insan vardı.” dedi. Raymond. “Çekirdek takım süper, süper güçlüydü. Geçmişte Skate, SSX ve Need for Speeds takımlarında çalışan insanlar var. EA Black Box’ın bir parçası olan çekirdek bir grup var. Vancouver dışında, spor dışı çalışan bir çok insan var.”

Raymond ekledi, “Sleeping Dogs’ta, Prototype’ta, hatta açık dünya konulu olan yeni bir IP(devam serisi olmayan oyunlar) üzerinde çalışan insanlar bile var.” dedi. “Yani orijinal ekipten ve desteklediğimiz insanlardan oluşan bir ekibimiz var.”

Ardından, Hennig’in projesinin rafa kaldırılmadan önce, projesini takip etmesi ile ilgili bir soru geldi. “Bunun hakkında ne kadar şey söylediğimizi bilmiyorum, ama hedef… Elimizde çılgın Star Wars sanatının üç terabaytlık eseri(Yanlış anlamadıysam çizimlerden falan bahsediyor yani 3 terabayt karakter ve mekân çizimi depolamışlar sanırım.) var ve orada gerçekten çok iyi işler var.” dedi Raymond. “Oyunu duyurduğumuzda, oyuncu ajansına daha çok çalışanımız ulaştı. Tonlarca canlı ve gerçekten harika karakterler gibi çok güzel şeyler vardı. Bu yüzden hedefimiz, tüm bunları kullandığımızdan emin olmak.”

Motive’in projesiyle ilgili resmi bilgileri göreceğimiz zamana dair henüz bir söz alamadık ancak özellikle benzersiz bir deneyime sahip olacak gibi görünüyor. Bu oyunu oynamayı iple çekiyoruz.

KaynakComicbook.com
Önceki İçerikThrawn: Alliances’dan Yeni Bir Pasaj Yayımlandı!
Sonraki İçerik‘Star Wars Resistance’ Konsept Tasarımına İlk Bakış
Berkin Umut Kılınç
13 yıldır Star Wars evreninin içinde kaybolmuş, yolunu arayan bir hayran.