Solo: Bir Star Wars Hikayesi vizyona girdi. Filmde hayranlar için oldukça güzel göndermeler ve cameolar bulunmakta. Lafı uzatmadan incelemeye başlayalım.

SPOILER UYARISI

Bossk

Val’ın eleman eksiğini kapatmak için önerdiği isimlerden birisi Bossk’tu. Bossk’u daha önce İmparator filminde Darth Vader’ın Milenyum Şahini’ni yakalamak için topladığı ödül avcıları arasında görmüştük.

Aurra Sing

Lando ve Beckett buluştuğunda Beckett’ın Gizli Tehlike filminden ve Klon Savaşları dizisinden tanıdığımız Aurra Sing’i iterek öldürdüğünü öğreniyoruz.

Pyke Sendikası

Klon Savaşları dizinden tanıdığımız Pyke Sendikası da Solo filminde yer almakta.

Jedi’ın Dönüşü

Lando’nun Jedi’ın Dönüşü filminde Jabba’nın mekânına sızarken giydiği kıyafeti bu kez Beckett’ın üzerinde görüyoruz.

Klasik Replikler

Coreilla’da kimlik kontrolünün yapıldığı yerde bir Stormtrooper’ın ‘‘İlerleyin, ilerleyin.’’ dediğini görüyoruz. Bu repliğin benzerini Yeni Bir Umut’ta Obi-Wan Kenobi bir Stormtrooper’a zihin oyunu yaptıktan sonra duymuştuk.

Kahramanlarımız kuaksiyumu işlemek için indikten sonra Lando ve Han arasında şöyle bir diyalog geçiyor: ‘‘Senden nefret ediyorum.’’ , ‘‘Biliyorum.’’ . Bu diyaloğun benzerine İmparator filminde şahit olmuştuk: Leia: ‘‘Seni seviyorum.’’, Han: ‘‘Biliyorum.’’

Zar

Han’ın Milenyum Şahini’nin kokpitine taktığı altın zar filmde birçok kez gözükmekte.

Warwick Davis

Daha önce Gizli Tehlike filminde Weazel karakterini oynayan Warwick Davis’i yine aynı rolde Solo filminde yer alıyor.

Rogue One

Rogue One filminde Saw Gerrera’ın gerillalarından biri olan Benthic, filmin sonlarına doğru Enfys Nest’in yanında kısa bir süreliğine görünmekte. Ayrıca filmde yine Rogue One’daki Scarif gezegeninden de bahsediliyor. Gezegende bolca kuaksiyum bulunduğu belirtiliyor.

Anthony Daniels

Solo, C-3PO ve R2-D2’nun şu ana kadar çıkan Star Wars filmlerinde ilk kez yer almadığı film oldu. Fakat C3-PO’nun aktörü Anthony Daniels, filmde Kessel madenlerinde çalışan bir köleyi canlandırdı.

Maul’un Dönüşü

Ve geldik en önemlisine: DARTH MAUL. Gizli Tehlike filminde ikiye bölünen Maul, Klon Savaşları dizisinde tekrar hayata dönmüş, kendisine Dathomir’de yeni metal bacaklar takılmıştı. Solo filminde ise kendisinin Crimson Down suç örgütünün başında olduğunu öğreniyoruz. Maul, Solo’da Bölüm I’de olduğu gibi Ray Park tarafından canlandırıldı. Seslendirmesi ise Klon Savaşları’ndan tanıdığımız Sam Witwer’a ait.

Sizin de eklemek istediğiniz detaylar varsa aşağıya yazabilirsiniz. Güç sizinle olsun.

Önceki İçerikHan Solo: Bir Star Wars Hikayesi İnceleme
Sonraki İçerikThrawn kimdir
Mehmet Ali Dede
Star Wars Evreni'nde çevirmen, yazar.