Cumhuriyet çökecek. Hiç bir insanoğlu bunu değiştiremez. Hiç biri bunu deneyemez. Kenobi ve Skywalker bile..

Obi-Wan Kenobi Güç ile bir olurken
Obi-Wan Kenobi Güç ile bir olurken

” Kalbin seni bekleyen kader hakkında ne söylüyor?” dedi Anakin
“Sonsuz keder” dedi Obi-Wan Kenobi gülümseyerek..

Kenobi, acı, üzüntü, dert, sıkıntı ve ızdıraptan oluşmuş hayatında her şey ve hiçbir şeyi aynı anda yaşamayı başarmış bir adamdı. Daha bebekliğinde başlıyordu aslında acıları; daha ailesini bile tanımadan Jedi tapınağına bırakıldığı andan itibaren artık Ailesi, dostları, evi her şeyi tapınak olmuştu. Obi-Wan, çocukluğundan beri Owen isimli bir kardeşi olduğuna ilişkin vizyonlar görüyordu. Qui-Gon, gördüğü vizyonlarının geleceğe dair olabileceğini söylese de Obi-Wan yıllar boyunca Owen isimli bir kardeşi olduğuna inandı ve her zaman onunla ilgili hayaller kurmaya devam etti. Yıllar sonra Tatooine sürgünü sırasında ustasının haklı olduğunu anlamıştı; Aslında vizyonlarında gördüğü adam Owen Lars’tan başkası değildi. Bir nevi bu doğruydu da Anakin ile aralarında o kadar kuvvetli bir bağ vardı ki, Anakin’in üvey kardeşi onunda kardeşi oluyordu. Bu dostluk ve kardeşlik yaşananlar ve yaşanacaklar  aslında yıllar öncesinden müjdelenmişti.

“Obi-Wan ve Anakin. Onlar arkadaştan daha yakınlar. Kardeşten daha yakınlar. Obi-Wan, Anakin’den 16 standart yıl daha büyük olsa da, ikisi birlikte büyüdüler. İkisi de diğerinin olmadığı bir hayatı düşünemiyordu.”

Obi-Wan Kenobi, Owen Lars’tan azar yerken

Qui-Gon öldüğü zaman, Jedi düzeninde bağlanmak yasaktı. Bu, gencinden yaşlısına herkesin bildiği bir kuraldı ama Qui-Gon, Obi-Wan için her zaman babaydı. Obi-Wan, bir baba kaybetmişti. Henüz farkında olmasa olsa da bir kardeş kazanmıştı. Anakin, daha ne olduğunu bile anlamamışken Obi-Wan ne kadar büyük bir sorumluluğun altına girdiğinin farkındaydı  ikisi içinde hayat eskisi gibi olmayacaktı. Obi-Wan, “Anakin Qui-Gon’un yol göstericiliğinde nasıl bir yaşam sürerdi acaba?” diye sürekli merak ederdi. O sadece Anakin’in sonradan kabul ettiği akıl hocasıydı, üstelik bir çok yönden kusurlu bir akıl hocası. Qui-Gon’un hatırasına layık olmak için o kadar hevesliydi ki, Anakin’in kendisine layık olma çabalarını gözden kaçırıyordu. Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi’nin  talihsiz hikayesinin akıllardan çıkmayacak olan ana kahramanıydı. Herkes sonun geldiğini zannetse de her şey daha yeni başlıyordu. Yıllar yılları kovalayacak Tatooine’de buldukları o küçük çocuk; ailesine, sevdiklerine hatta kardeşine bile ihanet edecekti. Son kaçınılmazdı kimse bunu engelleyemezdi.

 

Aydınlığa Adanmış Bir Ömür..

 Konsey seni eğitmem için bana izin verdi, Bir Jedi olacaksın. Söz veriyorum. Diyerek başlayıp çok değil bir kaç yıl sonra “Elveda eski dostum” diyerek kopardı Kenobi, belki de evrenin görüp görebileceği en güçlü bağını..

Kenobi ve genç Skywalker

“Söyle bana Skywalker,” dedi yüce İmparator, “seni şimdiye kadar kim eğitiyordu”

Luke sanki dilini yutmuştu. Hiçbir şey söylemeyecekti.

“Ahh, ilk olarak Obi-Wan Kenobi’ydi, onu tanıyorum.” dedi ellerini birbirine sürterek. “Elbette Obi-Wan Kenobi’nin Jedi eğitimi konusundaki yeteneklerine yabancı değiliz.” dedi kibarca Vader’ı işaret ederek, Obi-Wan’ın eski öğrencisini. Ardından güldü, gülümsemeler yerine kahkahalara bıraktı

Anakin kendi açısından haklıydı, sadece onları kurtarmak istemişti Padme’yi ölümden; Obi-Wan’ı ise cehaletten kurtarmaya çok yakındı… Onlar için en iyisi herkes için en iyisi, olduğunu bildiği kaderi uygulamaya kalktığında ise her şeyini kaybetmişti tıpkı ustası, kardeşi, dostu Obi-Wan gibi arkadaşlar, aile ya da bir amaç olmadan kaçıyorlardı, onları bekleyen kaderden. Obi-Wan için sürgün yılları acıydı sadece acı değil hüzünlü ve yorucuydu da. Galaksinin en gözde insanından hiçlikte kaybolmayı bekleyen umutsuzluğa doğru yol alan bir hikayeydi aslında. Günlerini ona en eski ve kadim dostundan kalan tek hatırayı korumak için harcıyordu. Günleri karanlık. Günleri kuşku doluydu.
Günleri korku içindeydi Kenobi yalnız hissediyordu yalnızdı da  ama hissettiği yalnızlığın nedeni Anakin’den başkası değildi başkası da olamazdı da. Ona en yakın insanı özlüyordu, Anakin’i özlüyordu. Kardeşini özlüyordu. Dostunu özlüyordu…

“Anakin, Mace ve Agen, Saesee ve Kit ile birlikte ölmüştü, Jedi tapınağı ile birlikte düşmüştü. Jedi Düzeni’nin kendisi ile birlikte yok olmuştu”

Önceki İçerikYeni Dizi: Star Wars: Resistance “Direniş”
Sonraki İçerikMark Hamill Han Solo Filmi İçin Spoiler Verdi!
Eren Esatoğlu
Bir Star Wars hayranı. Amatör bir yazar. aynı zamanda genç bir donanımcı. En büyük hayali ise Star Wars'u Türkiye'de ileri taşımak