Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi Ön İnceleme

Beş aylık kısa bekleyişin ardından Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi filmi sonunda bu gün vizyona girdi. İlk gün ilk seansta izleyerek ön incelememi sizinle paylaşacağım. Korkmayın spoiler olmayacak. Size önerim IMAX harici 3 boyutlu izlememeye çalışın. Bu filmde de bazı sahneler Rogue One gibi biraz karanlık.

Film hakkında daha çıkmadan çokça eleştiriler yapıldı. Han Solo filminin gereksiz olduğunu düşünenler ve çıktığı zaman hüsranla karşılaşacağımızı söyleyenler oldu. Hatta filme gitmeyip boykot edecek olanlar da var.

Bunlar çok yanlış düşünceler. Karakterden nefret edenlerin bile seveceği bir eser ortaya koydular. Her ne kadar yönetmen değişse de… Rogue One’da da aksaklıklar oldu, kaç kez yeniden çekilen ve silinen sahneleri oldu ama izleyince orijinal üçleme hissiyatı yaşattı açıkçası. Han Solo filmi de bize görmek isteyeceğimiz ve neler olacağını tahmin edebildiğimiz sahneler izlettiriyor.

Han ile Chewie’nin tanışma anları, Han’ın akademiye yazılması ve sonrasında atılması, Sabacc muhabbetleri, Kessel Run gibi beklediğimiz sahneler bana nostalji yaşattı. Filmin başından sonuna hiçbir sahnede sıkılmadım. Tabi herkeste aynı etkiyi yaratmayacaktır, sıkılanlar eleştirenler yine olacak elbette ama açıkçası ben çok eğlendim. Özellikle Millennium Falcon ile girilen maceraların herkesi heyecanlandıracaktır. Lando ile Han’ın tanışma sahnesi ve Sabacc muhabbetleri de çok hoştu. İmparator’un Dönüşü filminde ilk kez gördüğümüz Lando ile aynı duyguları yaşatıyor.

En merak edilen husus ise Alden Ehrenreich‘ın Han Solo performansı. Herkes şüphe içindeydi fakat bence rolünün hakkını verdi. Donald Glover ise Billy Dee Williams‘ın benzeyen sesiyle çok güzel bir iş çıkarttı. Qi’ra rolündeki Emilia Clarke‘ın da performansından şüphe duyanlar vardı, içiniz rahat olsun. Genel olarak baktığımızda ise oyunculuklar güzeldi.

Çok şaşıracağınız ve beklemeyeceğiniz olaylar gerçekleşecek. Beni en çok heyecanlandıran kısım ise filmin son tahminen 15 dakikası içinde yer alan sürpriz sahne! O sahneye bayılacaksınız, buna garanti verebilirim. Tabi spoiler yemezseniz.

Ön yargılı olmayın, fazla beklenti içerisine de girmeyin. Fütursuzca kötüleyenlere de kulak asmayın. Koltuğunuza oturun, arkanıza yaslanın ve bol bol nostalji yaratacak filmin keyfini çıkarın…

Genel incelemeyi okumak için;

Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi İnceleme

Önceki İçerikLuke Skywalker ve Silahından Çıkan Duman
Sonraki İçerikHan Solo: Bir Star Wars Hikayesi İnceleme
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.