Eğer Disney-Lucasfilm bir Obi Wan filmi yaparsa, buradaki bazı flashback sahnelerini görmek isteriz.

1. Mustafar Düellosu

Ahsoka’nın Romanında Obi-Wan’nın, Anakin’in annesinin mezarını ziyaret ettiğini ve orada Anakin’i düzgün eğitemediği için kendini suçlayan derin bir sahne var.

Obi-Wan’ın, Anakin’in yaşadığını öğrendikten sonra yaşadığı şoku görmek harika bir anı olurdu. Legends evreninde, Karanlık Lord: Vader’ın Yükselişi romanında, Obi-Wan Anakin’in Vader olduğunu ve galakside terör saçtığını öğrenir. O anda bir barda şok geçirir ve yere düşer.
Filmde böyle bir flashback olduğunu düşünsenize..

2. Obi Wan’ın Qui-Gon Jinn ile eğitimi

The Phantom Menace filminde, Obi-Wan’ın Jedi eğitimi hakkında pek fazla bir şey öğrenemedik. Batman filminde Liam Neeson’nun Bryce Wayne’i eğittiğini görebiliriz. Buna benzer olarak da filmde Qui-Gon Jiin’in Obi-Wan’ı eğittini görebiliriz.

McGregor ve Neeson haliyle yaşlandı ama CGI veya benzer karakterlerin yardımıyla Jedi Tapınağında eğitim alırkan görebiliriz.

3. Duchess Satine

Obi-Wan’ın hikayesindeki en üzüntü dolu bir anı olan, eski Aşkı Satine onun en büyük ezeli düşmanı Maul tarafından öldürüldü. Obi-Wan’ın ve Satine’in flashbackini görmek çok derin duygusal bir sahne olurdu.

4. Obi-Wan’ın Illum’daki görevi.

Clone Wars animasyon serisinde Illum’u Jedi younglinglerin ışın kılıçları için kyber kristallerini aradığı yer olarak görmüştük.

Obi-Wan’ın ve Qui Gon’un oraya gittiklerini ve birlikte bir çok tehlikeyle karşılaştıklarını, mağaraların içindeki o gizemi görmek harika olurdu.

5. Order 66

Utapau gezegeninde General Grievous yok edildikten sonra Yeni imparator, Commaner Cody’den Tüm Jedi’lari öldürmesini istedi.

Obi-Wan’ın rüyasında Anakin’in ve Cody’nin ona ihanet edişini görüp, rüyadan terler içinde uyanırkenki sahneyi görmek harika olurdu.

Önceki İçerikPalpatine vs Jedi’lar Detaylı inceleme
Sonraki İçerikEW Rebels’in 3. Sezonunun Blu-Ray’inden Obi-Wan Sahnesinin Kamera Arkası Görüntülerini Yayınladı
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.