Cumhuriyet için sayısız savaşta savaşmış kahraman, cesur, Cumhuriyet Klonlarını pek de iyi olmayan sonlar bekliyordu.

İmparatorluk’tan Sonra

“Klon askerler, şimdi İmparatorluk Fırtına Birlikleri ismini gururla taşıyorlar, düşmanlarımızla en ön saflarda savaşarak önemli bir iş başardı. Çoğu imparatorluğa olan bağlılığından öldü. İmparatorluk vatandaşları onları bir örnek olarak hatırlamalı.”

Bağlılıkları Cumhuriyet’ten önce Yüce Şansolye’ye Cumhuriyet’ten sonra İmparator’a bağlıydılar.  Galaktik İmparatorluk’la birlikte Cumhuriyet Klon Askerleri, Fırtına Birlikleri ismini almışlardı. Zırhları ve teçhizatları değişmiş olsa da Klonlar onurlu bir iş yapıyordu. En azından kendilerini böyle avutuyorlardı…

Emir 66 yı alan ilk Kumandan Cody (Revenge Of The Sith)

Klonların Kaderi

Klonların çoğu ömürleri yettiği sürece İmparatorluğa bağlı kalmış olsalar da içlerinden en dikkat çekicisi Vader’ın Yumruğu (501. Lejyon) Olacaktı.

501 ST, Cumhuriyet’in ve Galaktik İmparatorluk’un en gözde ve en elit ve kalıcı birliği olmuştu. Her ne kadar son zamanlarda 501.Lejyon’u 501.Lejyon yapan Klon askerleri olmasa da Lejyon, Cumhuriyet’in ve Galaktik İmparatorluk’un sonunu görmüş ve hiç bir zaman bağlılıklarını kaybetmemişlerdir. 

İmparatorluğa bağlı son Klon Askerleri.

Sonu İyi Bitmedi

Bu klonlar ömürleri yettiğince yaşadılar. Fakat büyük bir çoğunluğu galakside korsan olarak yaşadı ve öldü.  Mandolorian’lar bu klonların bazılarını aralarına aldı ve Mandolorian komandosu olarak yaşadılar. 
Bazı yaşlı klonların, vücutlarına sibernetik parçalar eklenerek cyborg Dark Trooper’lara dönüştürüldü. Bazılarında genetik sorunlar sebebiyle komplikasyonlar oluştu ve acı bir şekilde çığlıklar içinde can verdiler. Bu klonların en uzun yaşayanı Boba Fett tabii ki. ABY44’te halen hayatta ve de Jango’nun mirasını taşımış  Mandolorian’ların lideri olmuş durumda . Ayrıca Boba ile birlikte uzun yaşamayı başarmış bir klon daha var (Spar lakaplı Alpha-Ø2). Bu uzun yaşayan klonların sırrı ise, kendilerini genetik mühendisliği ile meydana getiren Kamino’lu mühendislerden destek almaları olmuştu.

Jango’nun tek mirası askerler değildi.

Özet olarak; Galaksi de eskisi kadar Jango Klonu kalmış olmasa da, Klonlar Jango’nun mirasını taşımış ve Jango’yu onurlandırmışlardır. Klonlar hiç bir zaman ihanet etmemiş onlar emirleri dinlemişlerdir. İşte bu Klonların bilinmeyen yüzü…

Önceki İçerikMichael K. Williams, Emilia Clarke’ın Han Solo Filmindeki Karakterinin İsmini Açıkladı
Sonraki İçerikPhasma Kitabından Yeni Kesit Yayınlandı
Eren Esatoğlu
Bir Star Wars hayranı. Amatör bir yazar. aynı zamanda genç bir donanımcı. En büyük hayali ise Star Wars'u Türkiye'de ileri taşımak