Rapora göre stüdyo, yönetmen Phil Lord ve Chris Miller‘ın görevden alınmasından önce başrol oyuncusu için bir oyunculuk koçu getirdi.

Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi filmi yeni yönetmeni Ron Howard ile yoluna devam ederken, Lucasfilm‘in sadece yakın zamanda işten çıkardığı film yapımcıları Phil Lord ve Chris Miller’ın kaydettiği ilerlemeden değil, ayrıca projenin önde gelen ismi Alden Ehrenreich’den de memnun olmadığı ortaya çıktı.

Hollywood Reporter’ın bildirdiğine göre, Lucasfilm, Lord ve Miller’ın oyunculuk kazandırmadığını hissettiğinden performansı artırmak için oyunculuk koçu kiralamaya karar verdi.

Projenin sonlarına doğru gerçekleşen bu kiralama, editör Chris Dickens’i uzun zamandır Ridley Scott’la ortak çalışan Pietro Scalia ile değiştirmek de dâhil olmak üzere, Lucasfilm’in yapımı iyileştirmeye yönelik bir dizi yenileme ve eklemesinin parçasıydı.

Bu değişikliklere rağmen, yönetmenlerin “21 Jump Street” gibi daha önceki filmlerinde kullandıkları doğaçlama teknikleri ve “Star Wars” filmlerinin ölçü ve talepleri hakkında uzlaşamadıkları bildirildi. Lord ve Miller’ın senaryoya bağlı kalmalarını isteyen filmin yazarı Lawrence Kasdan ile de bir anlaşmazlığın ortaya çıkmasıyla bunun doğruluğu kanıtlandı. Lucasfilm Başkanı Kathleen Kennedy, bir uzlaşmaya varılamayacağını anlayınca da yönetmenleri değiştirme kararı aldı. Ehrenreich’in temsilcileri, TheWrap’ın yorum isteklerine hemen yanıt vermedi.

Ron Howard, 10 Temmuz’da sona ermesi planlanan çekimleri bitirmeye hazırlanırken yine de Lord ve Miller’ın film jeneriğinde bir bölüme sahip olup olmayacağı hakkında sorular varlığını sürdürüyor.  Entertainment dergisi avukatı Bryan Sullivan, TheWrap’a geçen hafta Lucasfilm’in “jeneriklerde bir bölüm vermekle yükümlü olduğunu” ancak, bunun ne kadar işin yapıldığına da bağlı olduğunu söyledi.

Avukatlar ayrıca TheWrap’e, ayrılış sürecinde Lucasfilm ve yönetmenler arasında finansal bir anlaşma olmadıysa – Lord ve Miller’ın ayrılışında verilen ortak bildiride herhangi bir şey olmuş olabilir – Miller ve Lord’un performans ikramiyeleri için ne kadar borçlu oldukları hakkında bir anlaşma gerçekleşebileceğini ifade etti.

Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi filminin hala 25 Mayıs 2018’de vizyona girmesi planlanıyor. #M.A.D

Önceki İçerikGalaksinin Kaderini Değiştiren Adam; Anakin Skywalker
Sonraki İçerikLisanslı Star Wars Motor Kaskları Geliyor!
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.