Anakin Skywalker

Anakin Skywalker, Jedi’ları ilk olarak Watto’nun dükkanıda dış dünyalardan gelen insanları dinlerken. İlk kez o zaman Barışın Koruyucularını duymuştu işte Anakin’in hayalleri böyle başladı diğer çoçukların aksine bir şeyden kolay kolay etkilenmezdi ama havalı ışın kılıçlarının aksine Anakin’e asıl etki özgürlük hissi olmuştu. Özgür olmayı o kadar çok istiyordu ki vücudunda ki çipi çıkarmak için tarayıcı bile yapmayı düşünmüştü ama bulsa bile nasıl kapatacağını veya nasıl yok edeceğini bilmiyordu. Anakin işte o zaman hayal kurmaya başladı eğer Jedi olursa annesiyle birlikte özgür olabiilirlerdi. Ama bu yolda annesi onunla gelemeyecek yıllar sonra Anakin’in kollarında hayata gözlerini yumacaktı.

Anakin, Padme’yi ilk gördüğü andan beri onun evleneceği kadın olacağını biliyordu. Belki de kader ama bu gerçeği Anakin ve Padme bir birleri için yaratılmışlardı. Bu birliktelik günün birinde ikisinin sonunda getireceğinden habersiz şekilde, Anakin ve Padme önceden yazılmış kaderlerini sanki kendi kararlarıymış gibi takip ettiler.


“Güç’teki kudretim bazı öğretmenleriminkinden daha fazla, ve onlar da bunu biliyor. Kıskanıyorlar hepsi bu! Önce bana elimden geleni yapmamı söylediler şimdi de çok ileri gidiyorsun diyorlar. Onlar köle olarak doğmanın ne demek olduğunu bilmezler.”


Anakin’in belki de en zorlu yılları Jedi Tapınağında ki yıllarıydı vurdum duymazlığı ve doğuştan gelen öfkesi belki de o zaman ortaya çıkmıştı. İçinde ki öfke . Yıllar boyunca, Anakin’in eylemlerinin çoğu Üstatlarının sabırlarını sınamıştı. On iki yaşında, Coruscant’taki Galactic City’nin en alt katlarındaki yasa dışı çöp kuyusu yarışlarına katılmıştı. On üç yaşındayken ilk ışın kılıcını yapmış ve o kılıçla kısa süre sonra köle taciri Krayn’ın canını almıştı. On beş yaşında, Obi-Wan’la birlikte Euceron gezegenindeki Galaksi Oyunları’nda iyi niyet elçisi olarak görev yaparken, bir köleyi özgürlüğüne kavuşturmak için yasa dışı pod yarışlarına katılmıştı.  Bir süre sonra yanında Obi-Wan’dan başkasının kalmadığını farketti. Herkes ondan umudunu kesmişken Obi-Wan ona bir baba gibi davranıyordu. Babasız büyüyen biri için bu çok anlamlıydı ama bir insan babasına ihanet eder miydi?.

Anakin daha önce öfkesine yenik düşsede. Asla Karanlık Tarafa geçmek gibi bir niyeti yoktu Karanlık Taraftan korktuğu bile söylenebilirdi ancak Padme hakkında ön sezileri yüzünden o küçük çoçuğun hayallerini bir kenara atıp Jedi’lara ihanet etti sadece Jedi’lara değil ona güvenen herkese ihanet etmişti . Anakin, hain, katil, aşşağılık bir herif olmuş olabilirdi ama Anakin korkak değildi çünkü Cesaret korktuğun şeyi yapmaktı.  Anakin Skywalker’ın içinde çığ gibi büyüyen Vader onu sonunda ele geçirmişti. Her şeye sahipken bir anda her şeyi yok olmuştu. Anakin, belki de hapsedildiği zırh tarafından yıllar sonra oğlu tarafından kurtarılacak. Anakin Skywalker ismi belki de yıllar sonra galaksi de olmasada Luke’un yeni Jedi düzeninde kahraman olarak anılacaktı. Padme’yi tüm sevdiklerini belki de hayatının yarısını kaybetse de en Galakside Skywalker ismini yüceltecek bir evlat gibi bir miras bırakmıştı.

Önceki İçerikKara Lord Darth Vader’ın Hikayesi
Sonraki İçerikLucasfilm, Alden Ehrenreich’in Han Solo Performansından Memnun Değil!
Eren Esatoğlu
Bir Star Wars hayranı. Amatör bir yazar. aynı zamanda genç bir donanımcı. En büyük hayali ise Star Wars'u Türkiye'de ileri taşımak