Millennium Falcon, Star Wars Yeni Bir Umut’ta bizlere tanıtılan bu ikonik gemi, bazı keskin gözlü hayranlar tarafından tam burada, Dünya gezegeninde tespit edildi. Luke Skywalker’ın ‘hurda’, Prenses Leia’nın ‘cıvata kutusu’ ve son olarak Rey’in ‘çöp’ olarak tanımladığı malum gemi hala birçok Star Wars hayranının kalbinde yer tutmakta.

JediNewsUK, geçtiğimiz günlerde Millennium Falcon’un bir maketini Google Earth aracılığı ile İngiltere’nin Surrey kentinde bulunan Longcross Stüdyoları’nın dış sahnelerin çekimi için kullandığı alanda bulunduğunu keşfetti. Bir dizi konteynır gibi görünüp sokak düzeyinde gizlenirken, Google Earth’ün sağladığı kuş bakışı görünümü ile Millennium Falcon açıkça görülebilmekte.

Gemi, Star Wars efsanesinin devamı olan Bölüm VIII: Son Jedi adlı filminin çekimleri için orada bulunmaktaydı. Yaklaşan devam filmi için birçok sahne, Skyfall, Galaksinin Koruyucuları ve Doktor Strange’i de içeren birkaç büyük filmin uğrak mekânı haline gelmiş olan Longcross Stüdyoları’nda çekildi.

Birçok hayran Luke’un Falcon’a tekrar ayak basması için sabırsızlanmakta, çünkü sinema külliyatının gidişatına göre, Bölüm IV’de Ölüm Yıldızı’ndan kaçıp Prenses Leia’yı kurtarmasından beri Luke Skywalker’ı gemide hiç görmedik.

Falcon’un bu görüntüsünün ne zamandır Google Earth’te olduğunu veya ne zamana kadar kalacağını gösteren bir işaret bulunmamakta. Raporlar Google’ın Earth görüntülerini ayda iki kez güncellediğini, ancak her güncellemelerin dünyanın yalnızca rastgele bir kısmını kapsadığını söylüyor. Son Jedi için çekimlerin Eylül 2016’da tamamlanmış olması nedeniyle geminin hala Longcross’da olup olmadığına dair bir bulgu maalesef yok.

#M.A.D
Önceki İçerikHan Solo Filminden Yeni Fotoğraflar ve Video
Sonraki İçerikLEGO Star Wars: Son Jedi Görselleri Yayınlandı
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.