7 ile 10 Nisan 2023 tarihleri arasında Londra’da gerçekleştirilen geleneksel Star Wars Celebration Europe 2023 etkinliğinde duyurulan tüm önemli haberleri derledik.

7 Nisan 2023 Cuma

Ahsoka dizisi fragmanı yayınlandı

Dave Filoni’nin yakında çıkacak olan Disney+ serisinin ilk teaser fragmanı ve yeni bir poster yayınlandı.

Üç yeni Star Wars filmi duyuruldu

James Mangold, Dave Filoni ve Sharmeen Obaid-Chinoy’ın yönetmenleri olduğu üç yeni Star Wars filmi duyuruldu.

James Mangold’un filmi Jedi’ların doğuşuna geri dönerken, Dave Filoni’nin filmi Yeni Cumhuriyet’e odaklanacak ve The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Ahsoka ve diğer Disney+ serilerinde anlatılan birbirine bağlı hikayeleri tamamlayacak. Sharmeen Obaid-Chinoy’un filmi Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi’ndeki olaylardan sonra geçecek ve Daisy Ridley’i yeni bir Jedi Düzeni kuran Rey rolünde izleyeceğiz.

8 Nisan 2023 Cumartesi

Lars Mikkelsen’in Büyük Amiral Thrawn Olduğu Açıklandı

Ahsoka dizisinde görünecek Thrawn karakterini Lars Mikkelsen’in olduğu açıklanan Ahsoka dizisi panelinde Dave Filoni, Rosario Dawson ve bazı sürpriz konukların görüşlerine yer verildi.

Ahsoka’nın hikayesinin (George Lucas ile birlikte) orijinal yaratıcı çobanı olan Dave Filoni, panelin başında bir an durarak karakterin kat ettiği inanılmaz yolu dokunaklı bir şekilde yansıttı. Ahsoka’nın gelişimi hakkında kalabalığa şunları söyledi: “Klon Savaşları’nı ilk yaptığımızda, başlangıçta yarattığımız orijinal bir Jedi karakteri için ‘Ashla’ adında bir çırağımız vardı. Ama George, ‘Anakin’in bir Padawan’ı olmasını istiyorum’ dedi. Ona Ahsoka adını verdi ve ben de [o andan itibaren] karakteri tasarlamaya ve geliştirmeye başladım.”

Rosario Dawson, “Bir hayran olarak, ilk önce The Mandalorian ve The Book of Boba Fett’in bir parçası olmak gerçekten inanılmazdı, ancak şimdi bu şovun bir macerasının devamı… olağanüstüydü. Ve hepinizin [Ahsoka]’nın şimdi nerede olduğunu görmeniz için sabırsızlanıyorum.”

Ahsoka’nın bu serideki görevi çok özel iki kişiyi bulmak üzerine kurulu. Dawson’ın dediği gibi, “Thrawn başkalarının görmediği bir tehdidin farkına varıyor. Bu hafife alınacak biri değil; bu düşmanlar kolayca gözden çıkarılamaz.”

Hem Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo) hem de Hera Syndulla (Mary Elizabeth Winstead) panele katıldı. Her iki karakter de dizi için öneme sahipler ve Hera’nın ciyaklayan droidi Chopper da seride yer alacak. İki oyuncu da Star Wars’a yeni geldikleri için kendilerini çok çok uzak bir galaksiye kaptırmak için gerçekten zaman ayırdılar.

The Acolyte oyuncu kadrosu Star Wars: The High Republic ile ilgili önemli bilgiler

2024 yılında yayınlanacak olan The Acolyte dizisinin oyuncu kadrosu ve The High Republic döneminin Faz II ve Faz III hikaye anlatımı için açıklamalar yapıldı.

Vern karakteri kitapların ve çizgi romanların I. fazında bir zamanlar Stellan Gios’un yanında çıraklık yapmış genç bir Jedi Şövalyesiydi. The High Republic panelinde büyük bir sürpriz yapılarak Rebecca Henderson‘ın 2024’te Disney+’ta yayınlanacak olan The Acolyte dizisinde karaktere hayat vereceği açıklandı. Bu da III. faza hazırlanırken Vernestra‘nın hayatta kalma şansı için iyiye işaret.

Star Wars: Jedi’ın Dönüşü sinemalara dönecek

Bölüm VI çıkışının 40. yılına özel 28 Nisan’da sınırlı süreliğine ABD, Birleşik Krallık ve diğer bir kaç seçkin ülkede yeniden gösterime girerek büyük bir coşkuyla kutlanacak.

Star Wars: Tales of the Jedi 2. Sezon Duyuruldu

Dave Filoni sürpriz açıklamayı The Clone Wars’un 15. yıldönümünü kutlayan bir panelde yaptı.

9 Nisan 2023 Pazar

Respawn Star Wars Jedi: Survivor oyununun fragmanını duyurdu

10 Nisan 2023 Pazartesi

The Bad Batch 3. sezonu 2024’te geliyor

The Clone Wars’un devamı niteliğindeki sevilen animasyon dizisi The Bad Batch üçüncü sezonla kapanışını yapacak.

Star Wars: Visions Volume 2’nin fragmanı yayınlandı

Animasyon antoloji dizisi Visions Volume 2, dünyanın dört bir yanından stüdyolar tarafından yaratılan kısa filmlerden oluşacak.

Star Wars Celebrations 2025’te Japonya’ya geliyor

Duyuru Star Wars Celebration Europe’un kapanış töreninde yapıldı.

Star Wars Celebration Europe 2023 kapanış töreninde, dünyanın en büyük Star Wars etkinliğinin 2008’den bu yana ilk kez Japonya’ya döneceği açıklandı. Bir sonraki Star Wars Celebration 18 – 20 Nisan 2025 tarihlerinde bir kez daha Japonya’nın Chiba kentinde bulunan Makuhari Messe etkinlik alanında gerçekleştirilecek.