Ewan McGregor, The Hollywood Reporter ile kariyeri ve 15 yıl aradan sonra tekrar Jedi ustası olarak döneceği Obi-Wan Kenobi dizisi hakkında röportaj yaptı.

McGregor, seriye hazırlanırken aldığı kapsamlı ışın kılıcı eğitiminden bahsetti. Obi-Wan’ı yirmili otuzlu yaşlarına karşı 50 yaşında oynamayı düşündü ve hatta muhtemel genç Luke Skywalker‘ın görünmesi hakkında da görüşlerini dile getirdi.

Aylardır iki buçuk saatlik kılıç dövüşü ve göğüs göğse dövüş antrenmanları gibi canavarlıklarla uğraşıyoruz.

McGregor, bu proje için geçmişte olduğundan daha fazla heyecanlı:

Bunun için gerçekten heyecanlıyım. Belki ilkinden daha fazla, çünkü daha yaşlıyım – 50 yaşına girdim – ve çok daha iyi bir yerdeyim.

Obi-Wan’ı tekrar oynamaktan heyecan duymasının nedenlerinde biride The Mandalorian‘ın yapımında kullanılan ve Obi-Wan Kenobi dizisinde de kullanılacak olan ILM‘in devrimsel StageCraft teknolojisidir:

Bu devasa LED ekrana [sanal arka planları] yansıtıyorlar. Yani eğer bir çöldeyseniz, bir çölün ortasında duruyorsunuz. Eğer karda iseniz, etrafınız karla çevrili olursunuz. Ve eğer bir yıldız savaşçısının kokpitindeyseniz o zaman uzaydasınız. Kendinizi çok daha gerçekçi hissedeceksiniz.

McGregor, öncül üçleme setlerinin ortamında hareket etmenin nasıl bir şey olduğunu kısaca anlattı:

… çünkü George teknolojiyi seviyor ve bu alana girmeyi seviyor. Arka planda gördüklerimiz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak istedi. Bundan üç ya da dört ay sonra gerçekten can sıkıcı hale geliyor – özellikle de sahneler … Kabalık etmek istemem ama Shakespeare bu değil. Diyalogda orada ortam olmadığında sizi tatmin edecek bir şey yoktur. Yapması oldukça zordu.

McGregor son olarak The Hollywood Reporter’a yönetmen Deborah Chow ile yaptığı bazı ekran testlerinden bahsetti. Bu, geçen yıl ortaya çıkan The Mandalorian‘ın setinde yapılan kostümlü kamera testlerine bir atıf olabilir. Daha sonra genç Luke Skywalker’ın dizide muhtemel görünümüyle ilgili olarak – bu testlerin genç Luke ile yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine sırıtarak şunu söyledi:

Bu oldukça mümkün. Bilmiyorum.

Obi-Wan Kenobi dizisi 2022’de çıkış yapacak. Dizi ile ilgili daha fazla gelişme oldukça sizleri haberdar edeceğiz. Takipte kalın!