StarWars.com, Lucasfilm’in yakında başlayacak olan Star Wars: The High Republic yayın programında yer alacak olan bazı yeni gemilere ait görseller paylaştı.

Her yeni Star Wars dönemi ile birlikte yeni gemi tasarım ve mimari tarzı geliyor. Star Wars: The High Republic döneminde de bu farklı olmayacak.

Star Wars: Gizli Tehlike olaylarından yüzyıllar önce geçen The High Republic, yaratıcılara Star Wars filmlerinin tarzında dünya inşa etmeleri için nadir bir fırsat sundu. Bu, Star Wars’da zaten var olanlara bakmak ve daha önce ne olacağını bulmak anlamına geliyordu.

The High Republic’in Star Wars görsel sözlüğüne yaptığı en büyük eklemeler arasında Jedi gemileri var. Özellikle High Republic Düzenin zirvesinde geçtiği için önemli. Jedi Vector olarak bilinen bu savaşçılar bu çağa yakışan neredeyse sivrisinek benzeri köşeli ve zarif bir tasarıma sahip.

Light of the Jedi yazarı Charles Soule‘a göre The High Republic’teki kötü adamlar olan Nihil‘ler “acımasız, vahşi yağmacılardır”. Savaş gemileri uygun şekilde çok daha rafine olmayan bir tarza sahip.

Lucasfilm, The High Republic’i tasarlarken zamanın onuruna sahip bir Star Wars geleneğini takip etti: geri dönüşüm. Hemen hemen her Star Wars prodüksiyonu daha önce hurda yığınında kalan bir şeyin tasarımlarını içerir ve The High Republic de aynısını yaptı.

KaynakStarWars.com
Önceki İçerikStar Wars: Lando Serisi Geliştirilme Aşamasında
Sonraki İçerikHayden Christensen, Darth Vader’ın Dönüşü Hakkında Konuştu
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.