Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy, bu haftaki Disney Yatırımcı Günü 2020 web sunumunda Lucasfilm ile ilgili bölümde yönetmen Patty Jenkins‘in 2023 Noel’inde vizyona girmesi için belirlenen Star Wars: Rogue Squadron adlı yeni bir Star Wars filmini yöneteceğini açıklamıştı.

Jenkins’in filminin adı çok tanıdık gelse de IGN‘e filminin geçmişte çıkan video oyunları ve kitap olarak Rogue Squadron adı altında piyasaya sürülen bazı içerikleri onurlandıracağını söyledi. Ancak bu tamamen orijinal bir yapım olacak.

Jenkins, IGN’e röportajında “[Star Wars: Rogue Squadron filminde] oyunlardan ve kitaplardan büyük etkiye sahip orijinal bir şey yapıyoruz” dedi. “Tüm bu şeylerin büyüklüğü hakkında kabul edilen ve anlaşılan pek çok şey var, ama evet, bu orijinal bir hikaye ve bunu yapmak için çok heyecanlıyım.”

Rogue Squadron oyun serisi ilk olarak 1998’de piyasaya sürüldü ve Luke Skywalker’ın Ace Rebel pilotlarından oluşan ekibi ele alıyordu. Oyunlar, Ölüm Yıldızı siper koşusu ve Hoth Savaşı gibi Orijinal Üçlemede görülen ikonik uzay savaşlarının yanı sıra oyunlar için oluşturulan orijinal savaşları da içeriyordu.

Jenkins’in Star Wars filmi için neler hazırladığını görmeyi beklemek zor olacak. O zamana kadar web sitemizden ayrılmayın, Güç bizimle olsun!

Yeni Star Wars Projeleri Açıklandı