İsimsiz Obi-Wan Kenobi serisi için şimdi yeni bir dizi söylenti, dizinin yeni hikayesinin neye odaklanacağını söylüyor.

Obi-Wan Kenobi serisinin hikayesiyle ilgili önceki söylentiler, kahramanımızın acımasız bir rejim altında başını aşağıda tutmak gibi zor bir hayata uyum sağlamak zorunda olduğu için genç Luke Skywalker‘ı korumasıyla birlikte Tatooine‘de geçeceği yönündeydi. Skywalker İkizlerinin sekiz yaşındaki halleri için görünüşte bir cast çağrısı yapıldığı göz önüne alındığında, Tatooine dışına çıkacağımızı gösteren bazı kanıtlar vardı. Bu da genç bir Leia Organa‘yı görmek için Alderaan‘a gidebileceğimizi ima ediyordu. Dizinin yeni senaryoları Obi-Wan’ın hayatının farklı bir dönemine ya da daha doğrusu iki farklı döneme odaklanacak gibi görünüyor.

Kessel Run Transmissions ekibine göre dizi, Klon Savaşlarının arasında ve Emir 66‘yı izleyen Karanlık Zamanlar‘ın başlangıcına yakın bir noktada ve Galaktik İmparatorluğun oluşumu arasında gidip gelecek. İlk dönem için Obi-Wan (Ewan McGregor), Komutan Cody (Temuera Morrison) ve Anakin Skywalker (Hayden Christensen) gibi oyuncularla karşılaşacak; üç karakter de The Clone Wars animasyon serisinde giydikleri kostümlere sahip olacak. İkincisi dönemde Cody‘nin ortaya çıkıp çıkmayacağı belli değil fakat Darth Vader gelecek. Geriye dönüş sekanslarının ana anlatısı, eğer varsa, bilinmemektedir. Ancak dizinin bugününün ana anlatısı, Obi-Wan için İmparatorluk avının hikaye unsurunu içerecektir.

Kessel Run Transmissions Obi-Wan Kenobi serisiyle ilgili bu yeni söylentilerin yanı sıra, Rosario Dawson’ın Ahsoka Tano’yu ele alışının ortaya çıkmasıyla ilgili olarak The Mandalorian’ın ikinci sezonuyla ilgili bir söylentiyi de doğrulamış sayıldılar. Dizide kostümünün veya kostümlerinden birinin, The Clone Wars‘da Ahsoka’nın son sahnesinde giydiğine benzer gri bir pelerin giyeceğini ve mavi bir ışın kılıcına sahip olacağı ile ilgili de bir söylenti vardı. Bunun doğru olduğunu ve karakterin live-action dünyasına inanılmaz derecede iyi işlendiğini edildiğini söylediler.

Ahsoka’yla ilgili bir sahnenin – iki ödül avcısı ile bir kantina çatışmasına girmek – serinin reklam kampanyası için çekildiğini ve dizinin kendisinde yer almayabileceğini söylediler.

The Mandalorian, üçüncü sezonu yazılmakta olan birden fazla sezona sahip bir seri. Obi-Wan Kenobi dizisi şimdilik tek sezondan oluşacak ve seri daha önce belirtildiği gibi “sınırlı” olacak. Dizi yeterince popülerlik kazanırsa ve doğru yaratıcı ekip bir araya getirilirse belki de daha fazlası gelebilir. Ancak şimdilik bu dizi Sith’in İntikamı‘nın bir epilogu olduğu gibi aynı zamanda Yeni Bir Umut‘a geçiş için bir sonsöz olacak.

KaynakKessel Run Transmissions
Önceki İçerikThe Sims 4’e Star Wars Geliyor!
Sonraki İçerikStar Wars: The High Republic’ten Yoda Konsepti
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.