Maskeyi taktıktan sonra bambaşka haline dönüştü Anakin. O artık geleceğe umutla bakan, aydınlık için savaşan genç Jedi değildi. O artık karanlık, hırslı bir Sith lorduydu. O artık Darth Vader’dı. Fakat her insan felsefesini ve inançlarını aniden değiştirmeyi başarabilse bile geçmiş yaşamındaki tecrübelerinden doğan fikirlerini öylece silip atamazdı. Keza Vader da bunu beceremedi. Siyasi konularda ortaya koyduğu tavırdan tutun da savaşırken başvurduğu taktikler onun özünde kim olduğunu çevresindekilere anlatmaya yeterdi. Görmesini bilene… Bunu anlayan oldu tabii. Listemize başlamadan önce Obi-Wan, Yoda ve Palpatine’in bu listede yer almadığını belirteyim zira onlar bu yaşananların baş şahidi, hatta baş yaratıcısı! Keza Owen ve Beru Lars  ve Bail Organa da olayların bilincinde olan diğerleri.

1- Cylo

Kendisi Vader’ın zırhını tasarlayan kişi olarak biliniyor zaten. Haliyle Anakin’in Vader oluşuna birebir şahit oluyor. Sylo’nun İmparatora hizmeti bununla sınırlı kalmıyor. Kendisi Death Star’ın inşaatına katkıda bulunuyor. Ayriyeten Vader’ın kendini sınaması ve daha çok geliştirmesi için karşısına onun ayarında savaşçılar yaratıyordu.

2- Grand Moff Tarkin

Klon Savaşlarında gördüğümüz gibi Anakin ve Tarkin arasında bir bağ var. Bu bağ dostluktan öte aynı tutuma, felsefeye sahip iki askerin oluşturduğu bir bağ. Jedi felsefesi savaşı kazanmak için her yolun mübah olmadığı görüşünde ve bu dar görüş çoğu savaşın tam olarak Cumhuriyet lehine sonuçlanmasına engel oluyor. Anakin -neredeyse her konuda olduğu gibi- bu konuda agresif davranıyor. Tabii kendince haklı sebeplerden ötürü. Tarkin’in de aynı görüşte olduğunu biliyoruz. Hatt Tarkin daha da ileriye giderek Jediların savaşlarda General olmamasını çünkü zor kararları veremediklerini söylüyor. Gelelim Vader ile Tarkin ilişkisine. Tarkin’in bu konuda şüpheleri olduğunu biliyoruz. Hatta A New Hope’ta Vader’ın Kenobi’yi hissetmesi üzerine ona bu itikadın (Jedi inancı) son temsilcisi olduğunu söylüyor. Fakat Tarkin romanına göre Tarkin bu durumu önemsemiyor. Bu durumun kendisi için bir şey değiştirmeyeceğini belirtiyor.

3- Ahsoka Tano

Ahsoka’nın eski ustasının yeni Sith lordu olduğuna dair şüpheleri hep vardı. Sonrasında Rebels’ta gördüğümüz üzere Ahsoka Ghost mürettebatıyla beraber İmparatorluğun Tie Fighterlarıyla çatışma içerisindeyken güç vasıtasıyla soğuk, karanlık güç bir algılıyor. O esnada o gücün eski ustasında olduğunu hissettiğinde bayılıyor. Gördüğü vizyon ile eski ustasıyla yüzleşen Ahsoka, Malachor gezegeninde Vader ile karşı karşıya geliyor. Bunu da eklemem gerek, bence Rebels’ın en iyi sahnesiydi.

4- Thanoth

Thanoth aslında bir soygun soruşturması için Vader’a yardımcı olmak için görevlendirilmişti. Kendisi imparatorluğa yürekten bağlı birisi. İmparatordan çok bu sistemi yaşatmayı öngörüyor. Thanotha göre Vader, Palpatine’den daha iyi bir lider. İmparatorluğun başına bir gün Vader’ın geçmesini arzuluyor. Vader ile çalışmaları bittikten sonra “Seninle çalışmak güzeldi, Anakin.” diyor. Bu bilgiyi nereden edindiğine dair bir ipucu yok.

5- Tüm Evren!!!

Anakin’in Vader olduğu gerçeği uzun yıllar boyunca saklı kalmıştı. Ta ki Yeni Cumhuriyet’in senatosunda açığa çıkarılana kadar. Claduia Gray’in Kan Bağı kitabında açıklanıyor bu durum. Bu durum beni sevindiriyor. Galaksiye en çok etkisi dokunan adamın gerçek kimliği bilinmeli diye düşünüyorum. Fakat bu gerçeği açığa çıkaranların amacı maalesef bu değil! Vefasız Yeni Cumhuriyetçiler, politik mevzulardan ötürü LEIA’yı itibarsızlaştırmak için bu kozu kullanıyor. Eh! Şimdi gel de Palpatine’e hak verme!

Önceki İçerikMaster & Apprentice Kitabı Geliyor!
Sonraki İçerikBölüm IX’da Genç Palpatine Sürprizi!
Darth Gegić
Hayat felsefesinin oluşumunda Star Wars'in büyük bir katkısı olduğunu düşünüyor. Şimdi de franchisea vefa borcunu ödemek için canla başla mücadele ediyor. En büyük hayali başarılı bir film senaristi olup Star Wars için bir hikaye yazmak.