Öncelikle bu yazıyı 2015 yılında açıklanan Klon Savaşları taslaklarına göre yazıyorum. Neden mi? Çünkü fragmanlardan bu taslağa gönderme var. Önce bu taslakları ardından gönderme olabilecek kısımları yazdım. Yazının tamamını okuyunuz. Yani bu tamamlanmayan bölümleri görmemiz muhtemel! Hadi sizi daha fazla bekletmeyeyim.

SPOILER İÇERİR


ÖDÜL AVCISI ARC’I

Cad Bane ve Boba’nın birlikteliğini görecektik. Cad, Jango’nun mu yoksa kendisinin mi daha iyi bir ödül avcısı olduğunu öğrenmek istiyordu fakat Jango, Cad bunu öğrenemeden öldü. O da cevabı alabilmek için Boba’yı eğitmeye başlar. Bossk, Embo ve Aurra da bu arc’da gözükecekti.Cad, Justifier adlı yeni bir gemiye sahip olacaktı. Sanırım Cad Bane vs Boba Fett izlenecekti.


UTAPAU’DA KRİSTAL SORUNU ARC’I

Anakin ve Obi-Wan bir Jedi Ustası’nın ölümünü araştırmak için Utapau’ya gönderilecekti. Ayrılıkçılar’ın devasa bir Kyber Kristali bulduğunu öğreneceklerdi ve onu yok edeceklerdi. Ölüm Yıldızı lazerinden de bahsedilecekti ve açıklanacaktı. Ayrıca Anakin, Ahsoka’nın Düzen’i terk etmesinden bahsedecekti.


AHSOKA’NIN GEZİSİ ARC’I

Bu bölümlerde Ahsoka’nın Jedi düzenini terk ettiği andan itibaren ne yaptığını görecektik, normal insan gibi, Coruscant yer altlarında yaşamına tanık olacaktık. Yeni bir speederbike’ı olacaktı ve Level 1313’de Nyx Okami adlı bir kaçakçıyla tanışacaktı.


BAD PATCH ARC’I

Bu arc bilerek genetiği geliştirilmiş bir klon birliği olan Klon Gücü 99’daki (takma adları Bad Patch) her klonun özel yeteneklerini ve neden zor görevleri üstlendikleri anlatılacaktı. Rex ve Bad Patch Ayrılıkçılar’ın Cumhuriyet güçlerini yenmek için hazırladıkları bir algoritmayı araştıracaktı. Ayrıca bir patlamada öldüğü sanılan Echo’nun hayatta kaldığı görülecekti. Bu arc’da Admiral Trench geri dönecek ve Anakin tarafından öldürülecekti.


KASHYYYK ARC’I

Bu arc Yoda’nın III. filmde bahsettiği ”Wookiee’ler ile olan iyi ilişkilerini” anlatacaktı. Bad Patch adlı özel bir klon takımı da gözükecekti. Chewbacca’nın büyük rolleri olacaktı ve Star Wars: Holiday Special’la ilgili 1-2 gönderme olacaktı. Bir Trandoshalı lider Ayrılıkçılar’la Kashyyyk’e saldırmak için çalışacaktı. Wookiee’ler kaçabilmek için ormanın bir kısmını yakacaktı. Klonlar için faydalı, Wookiee’ler için üzücü olacaktı. Tarrful ormanı yakmadan önce ormana dua edecekti.


REX VE R2 ARC’I

İlk bölümlerde yer birliği klonlarıyla pilot klonlar arasında düşmanlık başlayacaktı, ilerleyen bölümlerde R2 ve Rex bir fighter’ı birlikte kullanmak zorunda kalacaklardı. Takip ettikleri yeniden proglanmış bir B2 savaş droidini kendisiyle birlikte Ryloth’un aylarından birine düşürecekti. WAC ve D-Squad arc’ındaki droidler de gözükecekti.


JEDI’LIĞA DÖNÜŞ ARC’I

Bu arc’da Ahsoka, Jedi Tapınağı’ndan çok altında bulunan, karanlık tarafta çok yoğun olan bir Sith Tapınağı’nı araştırmak için Jedi’lığa geri dönecekti. Sidious Tapınak’taki bir Sith Holocron’una ulaşmayı deneyecekti, Ahsoka da Holocron odasına açılan kapıyı tutarak Sidious’u engelleyecekti.


YUUZHAN VONG ARC’I

Bu arc hakkında çok az şey biliniyor. X-Files gibi bir uzaylı kaçırması olacaktı. Bir izci gemisiyle Cumhuriyet’in gücünü belirleyeceklerdi, George Lucas’ın isteği üzerine Force ile bağlantıları olacaktı.


MON CALA ARC’I

Bu arc Mon Cala’ya dönüş olacaktı. Padme ve Anakin gezegene indikten sonra Lee Char, Senator Tills ve Tikkes ile tanışacaklardı. Tills, ”Palpatine’i kovmak” için oy vermeyecekti ama Tikkes verecekti. Büyük Vezir öldürülecekti ve Tikkes onun yerine geçecekti.


KARANLIK ÇIRAK ARC’I

Bu arc Klon Savaşlarının en büyük arc’ı olacaktı ve tam 8 bölümden oluşacaktı. Dark Discible (Yakın zamanda Türkçeye Karanlık Mürit olarak çevirildi ve yayımlandı.) adlı Canon kitap bu arc’ı anlatıyor. Quinlan Vos’un Dooku’yu öldürmek için Ventress ile işbirliği yapacaktı.


DATHOMIR’İN OĞLU ARC’I

Maul’un Sidious’un elinden nasıl kaçtığı ve Rebels dizisiyle olan bağlantıları anlatılacaktı.


MANDALORE’UN KUŞATILMASI ARC’I

Klon Savaşları’nın muhtemel son arc’ı olacaktı. Maul, kalan birlikleriyle Mandalore’a geri gelecekti ve Bo Katan, Ahsoka’dan yardım isteyecekti. Anakin ve Obi-Wan da Ahsoka’yla birlikte gidecekti, daha sonra Şansölye’yi kurtarmak için çağırılacaklardı ve Bölüm III’e bağlanacaktı. Anakin Rex’i ve birkaç turuncu boyalı 501st klonu Ahsoka’ya bırakacaktı. Bo Katan, Ahsoka ve klonlar Maul’a saldıracaktı fakat Maul Order 66 aktif edilirken kaçacaktı. Rex beynindeki çipi çıkartacaktı ve Ahsoka’yla birlikte birbirlerinin sahte ölümlerini yapacaklardı ve ayrı yollara gideceklerdi.


Şimdi gelelim fragmana:

Yukarıdaki fotoğraf son Arc’ta bahsedilen turuncu boyalı 501st trooperlarından olabilir mi?

Böyle fotoğraflarda pilotlar genellikle vurgulanmaz. Üstelik kaskların arkasındaki patlama. Klonların görüş ayrılığını vurguluyor olabilir mi?

 

Soldaki birlik 99.tabur yani Bad Patch ya da yaşayan Echo olabilir mi?

Bu çizim tamamlanmamış bölümler paylaşıldığında yapılmıştı. Alttaki ise yeni fragmandan.

Son arc’ta Ahsoka’nın Bo Katan’a yardımcı olacağı yazıyordu.

Bunların dışında eğer seri, bölüm 3’e bağlanırsa, Rex, Wolffee ve Gregor’un çiplerini çıkarıp Klon Ordusunu terkedişine tanık olacağız.

Yani The Clone Wars 7.sezon bu taslak bölümleri içerebilir. Ancak 12 bölüm olacağı söylendi ve burada Karanlık Mürit arc’ı 8 bölüm. 8. Sezon da bu taslaklarla devam eder ve yepyeni bölümlerle 9. sezon gelebilir ya da direkt 8. sezonda sona erer ve bölüm 3’e bağlanır.

Önceki İçerikThe Clone Wars 7. Sezon Geliyor!
Sonraki İçerikSDCC 2018: Hasbro Star Wars Figürleri
Berkin Umut Kılınç
13 yıldır Star Wars evreninin içinde kaybolmuş, yolunu arayan bir hayran.