Lucasfilm, Jurassic World’un film yapımcısı olan Colin Trevorrow’un projeden ayrıldığını açıkladı.

İşte şirketin ifadesi:

“Lucasfilm ve Colin Trevorrow, Star Wars: Bölüm IX’da karşılıklı olarak yollarını ayırmayı seçti. Colin gelişim süreci boyunca harika bir işbirlikçiydi, fakat hepimiz proje için vizyonlarımızın farklı olduğu sonucuna vardık. Colin için iyi dileklerimizi sunuyoruz, yakında film hakkında daha fazla bilgi paylaşacağız.”

Harry Potter ve The Cursed Child’dan iyi bilinen oyun yazarı Jack Thorne, yakın zamanda Trevorrow ve kendisinin Safety Not Guaranteed filminin senaristi olan Derek Connolly tarafından Bölüm IX için kapsamlı bir yeniden yazım yapması için kiralanmıştı.

Lucasfilm’le olan anlaşmazlığın niteliği henüz net değilken bile birkaç aydır memnuniyetsizlik gurultuları geliyordu. Bu süre zarfında Trevorrow, eleştirel ve ticari bir facia olan tutkulu projesi The Book of Henry için yapılan utandırıcı değerlendirmeler yüzünden zaten sıkıntı içerisindeydi.

Lucasfilm’in yeni filmleri gişelerde, izleyicilerle ve eleştirmenlerle büyük bir başarı sağlamış olmasına rağmen, yeni seri ve spin-off filmlerinin yönetmenleri ile yapılan çalışmalar zaman zaman endişe verici bir hal alıyor.

Chronicle filminin yapımcısı olan Josh Trank, son Fantastik Dörtlü filmindeki karışıklığın ortasında yollarını ayırmasından önce, henüz belirlenmemiş bağımsız filmlerden birini (bir Boba Fett projesi olduğuna inanılıyor) yönetmek için işe koyulmuştu. The LEGO Movie filminin yönetmenleri Phil Miller ve Chris Lord, projede anlaşmazlıklar olması nedeniyle genç Han Solo filminden çıkarılmış ve eski kurt Ron Howard ile değiştirilmişlerdi.

Yönetmen Gareth Edwards, spin-off filmi Rogue One‘ın yeniden çekimleri yapıldığında ise proje tamamlanıncaya kadar görevini sürdürmeyi başarmıştı.

Rian Johnson, Aralık’ta vizyona girecek olan Son Jedi filminin yapımı sırasında bu kadar kargaşa yaşamamış, J.J. Abrams da aynı şekilde 2015’te Güç Uyanıyor filmi ile seriyi yeniden canlandırırken yumuşak bir ilerleme kaydetmişti.

Bir film yapımcısının 2019’daki Bölüm IX’a başlaması için gereken devredilme işlemine bağlı olarak, yakın zamanda yönetmesi için herhangi bir filmleri bulunmayan Johnson ya da Abrams, yeni üçlemeyi sona erdirmek için hayranların favorileri gibi gözüküyor.

Yönetmen arayışı şu anda devam ediyor.

Önceki İçerikSphero İnteraktif R2-D2 ve BB-9E Oyuncakları
Sonraki İçerik“Son Jedi” Belli Oldu!
Mehmet Ali Dede
Star Wars Evreni'nde çevirmen, yazar.